ANNONS

Konsten att träna hjärnan – mitt nya projekt!

/

4FD20800-1189-49CB-A700-00C7A9BB3751

Här tränar vi hjärnan, Linda och jag!

Ni vet säkert att jag gillar att träna, men det är inte alltid jag får till det. Det är jobb, barnaktiviteter, föräldramöten, städning och tusen andra saker som kommer emellan väldigt ofta. Och även om vissa tycks tro det, åker jag ju inte på träningsresor hela tiden (fast jag skulle vilja – det är ju så roligt!). Däremot har jag hittat nya saker att träna den senaste tiden: Hjärnan.

Ni som läst min bok Två hål i huvudet och ett mirakel kanske kommer ihåg att jag nämnde en norsk hjärnforskare, Kaja Nordengen, som skrivit boken Hjärnan är stjärnan? Nu har hon kommit ut med en ny bok Träna din hjärna och jag har fastnat för den också.

I den finns en massa olika övningar för hur man kan träna upp sitt namn- och sifferminne, men också tips för att hålla hjärnan allmänt pigg och fräsch. För likväl som du kan träna kroppen livet ut kan du faktiskt träna hjärnan också.

Jag har lärt mig att när man tränar och utmanar sig på nya saker ökar nervcellsförbindelserna i hjärnan och det är ett bra försvar mot bland annat demens.

I boken står det om trettio olika uppgifter som sägs hålla hjärnan i toppform, och jag beslutat mig för att det ska bli ett slags projekt under en månads tid. Visserligen har jag tränat min hjärna ända sedan operationen av min hjärntumör i augusti 2012, men det skadar inte med nya övningar, tänker jag.

IMG_1408

Det blåste lite lätt bara…

Jag började redan i morse när jag stack ut på en härlig powerwalk med kompisen Linda runt Ulriksdals slott utanför Stockholm. (Det är min bästa träning alltid, både kroppen och hjärnan blir på bra humör efter en snabb walk and talk! Och i dag dessutom med en avslutande blom-bonanza på handelsträdgården!)

IMG_1417

Snyggt tulpantips fick jag på Ulriksdals handelsträdgård. En tulpan i en massa olika vaser blir snyggt på bordet.

Promenader är för övrigt ett av tipsen i boken (men det kunde jag redan), och i morgon ska jag testa ett annat: att borsta tänderna med fel hand. Det ska tydligen ge en tjockare hjärnbark och tjockare förbindelse mellan hjärnhalvorna.

På tisdag ska jag testa att använda datormusen med fel hand hela dan. På det viset tränar jag upp motoriken i den svaga handen samtidigt som hjärnan får en utmaning som gör att den skapar nya nervcellskontakter och nya nervbanor.

Visst låter det häftigt? Jag tror stenhårt på hjärnträningen och därför blir det här inlägget lite kort eftersom jag måste gå och lägga mig nu. Att lägga sig en timme tidigare vet vi ju skapar bra förutsättningar för hjärnan att vakna pigg och alert.

Så god natt folks!

IMG_1415


topphalsa_bild_hemsidan

TRÄNINGSRESA TILL LA PARED, FUERTEVENTURA 2020!

När: 12-19 april 2020 & 13-20 april 2020
Var: La Pared – powered by Playitas,
La Pared, Fuerteventura
Pris: 11 998:-/person (enkelrumstillägg 2000:-)
Ingår: Flyg tur/retur från Stockholm eller Göteborg
+ Boende i dubbelrum med helpension + Transfer samt mat på flyget + All träning enligt program

LÄS MER OCH BOKA HÄR!

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00