ANNONS

Så stärker jag immunförsvaret i corona-tider

/
IMG_2509

Att sitta i karantän så här i Egypten vore ju guld, men så är det förstås inte. Jag är hemma igen efter resan till underbara Hurghada.

Karantän. Det kallas så där jag sitter. I mitt eget hem, med vackra rosor på bordet som jag fick av en god vän på min födelsedag och med rosa videung i en hög vas som jag köpte när jag smet ut en snabbis i går. Hela redaktionen jobbar hemifrån, och eftersom jag egentligen inte är sjuk så får jag förstås gå ut, men för att jag ska inte ska bli smittad av corona-viruset ska jag undvika offentliga miljöer.

Déjà vu till den i särklass tuffaste tiden i mitt liv. När cellgifterna gick till attack mot hjärntumören och min kropp var en sargad krigszon där smärta och frustation härjade vilt. Även då var orden att ”undvika offentliga miljöer” eftersom jag var så infektionskänslig. Men att bara sitta på sin kammare stärker inget immunförsvar. Det lärde jag mig direkt.

Det är utomhus, i friska luften och med långa powerwalks, löparrundor eller cykelturer som gör att kroppen blir starkare och stärker immunförsvaret.

För det är det som är grejen. Kroppen behöver ett skydd – ett slags pansar – mot sjukdomar, och jag tror stenhårt på att det skyddet är frisk luft och utomhusvistelser. All forskning visar på att skog och natur förbättrar vår hälsa och minskar risker för att drabbas av allvarliga sjukdomar. Visst låter det helt underbart i det här läget?

IMG_2401

Här står vi och stärker vårt immunförsvar!

Och det är förstås inte bara utomhusträning som stärker vårt immunförsvar, det vore lite väl enkelt. Både vårt yttre och inre pansar byggs av flera olika komponenter som samarbetar. Jag tänker på det när jag nu sitter inne och jobbar här hemma i köket. Det är så lätt att slarva med kosten bara för att man sitter ensam. Jag gör det själv; kastar i mig en macka eller fil dag efter dag i karantänsträsket bara för att jag inte orkar laga mat. Jag vet ju att kosten betyder mycket för att vi ska hålla allt skit ifrån oss, men det är sååå trist att äta ensam. Andra fällor för såna som jag är att vi smäller i oss en massa snabbmat med mycket socker, missar viktiga vitaminer och mineraler och kanske får svårt att sova på kvällen för att vi är sockerstinna och det är också dåligt för kroppen.

Usch, det är stressande att leva så här, tycker jag (och säkert ni också). Deprimerande.

Jag är orolig för Sverige. För alla som blir av med sina jobb, för vår ekonomi, för småföretagare som går omkull. För alla som drabbas av viruset som fick världen på knä.

Tänk att det inte var ett tredje världskrig som fick jorden att rubbas ur sin bana – det var ett virus!

Tur det, förresten. Det är lättare att skydda sig mot corona än bomber och vapen. Det måste vi komma ihåg att tänka på det i det kaoset som vi hamnat i.

IMG_2446

Vi fick avbryta och åka hem två dagar tidigare från Egypten, men vi har redan bestämt att åka igen 2021 (om corona tillåter förstås). Boka mars till Egypten – superhärligt ställe!!! Bokningen läggs upp inom kort.

Själv har jag tre saker i min karantänsvardag som jag försöker hålla mig till:

Att vara ute i minst en timme varje dag.

Att lägga energi på saker jag kan påverka.

Att försöka hitta andra saker som jag skjutit upp alltför länge. Typ att städa badrumsskåpet, rensa garderoberna eller läsa alla böcker som jag längtat efter att få läsa men inte hunnit.

Jag försöker att investera i mig själv i de här dystra tiderna. När allt är flyktigt, nyckfullt och ovisst måste jag själv vara trygg och lugn. Mota bort stress och orostankar, bevaka kreativitet och samtidigt hålla hårt på rutinerna. Äta bra, sova bra, träna bra, jobba bra. Dag efter dag.

Det vänder till slut.

Tillsammans klarar vi allt.

Vill du också stärka immunförsvaret på bästa möjliga sätt? Följ med oss till våra svenska destinationer (om corona tillåter) i höst!

LÄS MER OCH BOKA HÄR!


Tärnaby---Överbild

FJÄLLVANDRA I BERÖMDA TÄRNABY

När: 13-16 augusti 2020
Var: Tärnaby, Hemavan
Pris: 4450 kr

Allt detta ingår:
– Boende (del i dubbelrum)
-Boende del i dubbelrum
– Bäddlinne och handduk
– Helpension (frukost, lunch och middag)
– Alla vandringar
– Föreläsning

Begränsat antal platser!

LÄS MER OCH BOKA HÄR!


Cykelhelg

CYKELHELG I SÖRMLAND MED TOPPHÄLSA

När: 28-30 augusti 2020
Var: Kallfors Hotell,
utanför Stockholm
Pris: 4600kr/person (enkelrumstillägg 300 kr/natt)

Allt detta ingår:
– Boende (del i dubbelrum)
– 2 frukost, 1 lunch, 2 trerättersmiddagar
– Vinprovning
– Cykelträning och teknik
– Föreläsning

Begränsat antal platser!

LÄS MER OCH BOKA HÄR!


hälsoresan webb

HÄLSORESA TILL TÄLLBERG 2020!

När: 26 sept – 2 okt 2020
Var: Villa Långbers, Tällberg
Pris: 14 999 kr

Allt detta ingår:
–Boende del i dubbelrum
– Alla måltider (frukost, lunch, middag)
– Inträde First Hotell relaxavdelning
– Personliga kost- och träningsprogram
– Träningsklocka från Fitbit (värde 1995 kr)
– Syre och laktattest
– All träning och föreläsningar

Begränsat antal platser!

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00