ANNONS

”Jag tar tålamodet i hand och gråter en skvätt”

/

IMG_3380

Här står jag och övar på mitt tålamod.

Minns ni årets julklapp förra året? Mobillådan. Där man skulle lägga undan mobilen för en slags skärmdetox eftersom vi behöver paus från uppkoppling och datorskärmar. Mobillådan var också ett tecken på vi under 2020 kanske inte borde gå omkring och kolla på mobilerna hela tiden eftersom det är bevisat att det stressar oss.

Ha!

Så här efteråt känns julklappen som ett dåligt skämt. För vad stressar oss i dag? Just det – Covid-19. Och vad är det enda sättet att få umgås med sina äldre släktingar på grund av just Covid-19? Jo, via mobilen och datorskärmar…

Vi gör ju allt via mobilen! Handlar, träffar vänner, har jobbmöten, har after work…

Tänk att något som kunde ha blivit så rätt – blev så himla fel!

Om man haft förmåga att se in i framtiden skulle mobillådan har bytts ut mot en helt annan julklapp: Tålamod.

IMG_1811

Närmare än så här får jag inte komma min mamma och hennes sambo Bosse.

Coronan börjar tära på många nu. Jag hör det när jag pratar med mina vänner (på telefon eller via datorn), humöret som går upp och ner. Oron som ligger under ytan och skvalpar, tristessen som förlamar. Maktlösheten och saknaden. Beröringen. Jag längtar efter att få krama min mamma. Att inte bara stå på hennes gård i Hälsingland och kasta slängpussar och se henne vinka bakom gardinerna. Och det är här som den rättmätiga julklappen skulle ha kommit in: Vi måste hjälpa varandra att ha tålamod. Hjälpa varandra att orka.

IMG_3396

Så här brukar det se ut när vi hänger, jag och min kompis Anna…

IMG_3549

Under mina år med cancer har jag verkligen lärt mig att öva på mitt tålamod. Från början hade jag så svårt med att rehabiliteringen efter hjärnoperationen inte gick så fort som jag ville. Att håret inte växte tillbaka direkt, att hjärntröttheten inte ville släppa taget. Jag fick hela tiden påminna mig själv att jobba långsamt. Ta steg för steg. Dag för dag. Pressa ner frustrationen i skosulorna och bara trampa vidare i luften.

Jag lärde mig att tålamodet var en vän i vardagen. Någon att luta sig emot och söka tröst hos när allt annat kändes jobbigt och slitsamt.

Tålamodet är som en ny vän som är svår att komma nära. Som man får jobba för att lära känna tills det en dag släpper och man känner känslan att: ”Nu! Nu är vi kompisar på riktigt!” Och när man väl lärt känna sitt tålamod kommer en känsla av lugn över en. Vi förstår varandra. Vi jobbar mot samma mål.

När ovissheten river i själen, när coronan krossar alla planer och drömmar, när det värsta inträffar och livet förlorar mot sjukdomen tar jag tålamodet i hand, lutar mitt huvud bakåt, gråter en skvätt och tar några djupa andetag. Andas ut och fokusera.

Inte tappa sugen. Inte tappa modet. Inte ge upp.

Tålamod.


 

Tärnaby---Överbild

FJÄLLVANDRA I BERÖMDA TÄRNABY

När: 13-16 augusti 2020
Var: Tärnaby, Hemavan
Pris: 4450 kr

Allt detta ingår:
– Boende (del i dubbelrum)
-Boende del i dubbelrum
– Bäddlinne och handduk
– Helpension (frukost, lunch och middag)
– Alla vandringar
– Föreläsning

Begränsat antal platser!

LÄS MER OCH BOKA HÄR!


hälsoresan webb

HÄLSORESA TILL TÄLLBERG 2020!

När: 26 sept – 2 okt 2020
Var: Villa Långbers, Tällberg
Pris: 14 999 kr

Allt detta ingår:
–Boende del i dubbelrum
– Alla måltider (frukost, lunch, middag)
– Inträde First Hotell relaxavdelning
– Personliga kost- och träningsprogram
– Träningsklocka från Fitbit (värde 1995 kr)
– Syre och laktattest
– All träning och föreläsningar

Begränsat antal platser!

LÄS MER OCH BOKA HÄR!


0
9

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00