ANNONS

Tillsammans – det är ordet när det krisar

/

IMG_2119

Det känns som att jag sitter i en bubbla på en annan planet. Då och då flyger ett flygplan över himlen, det ska landa på flygplatsen nära hotellet. Solen skiner. Gräsmattan är grön, och i poolen är det 27 grader.

Vänner mailar att de sitter i karantän på hotellrum i Spanien men här på hotellet i Egypten där jag befinner mig känns allt som vanligt. Skrämmande vanligt.

Jag läser nyheterna flera gånger om dagen i mobilen, jag har kontakt med maken i Sverige, med kolleger och vänner och för varje timme som går kommer nya påbud, nya restriktioner, länder som stänger sina gränser och jag tänker att lugnet som vilar över oss som är på plats i Egypten är bedrägligt.

Samtidigt … vad ska vi göra?

När vi åkte hit hade UD inte avrått utlandsresor. Gränserna var öppna. Det fanns inga restriktioner. Oron hade inte spritt sig över världen, och nu är vi här med en härlig grupp människor på träningsresa i Hurghada och försöker trots allt ha fina dagar i solen.

Det känns overkligt.

IMG_2029

Här tränar vi om dagarna, skrattar och peppar varandra – det finns toalettpapper och ingen bunkrar någonting annat än minnen.

Vi är friska och försöker att njuta utan oro. Fördelen är att all träning sker utomhus i solen, och det ska ju minska risken för att drabbas av corona-viruset enligt experterna. Vi vet inte hur hemresan eventuellt kommer att påverkas, men vi tar inte ut något dåligt i förskott. Vi kan inte påverka vad som sker härifrån, vi tvingar oss att lägga energi på burpees, core och uppercuts. Ut med oro och in med träningsvärk. Vi tvättar händerna och spritar, dansar, simmar och lyssnar på föreläsningar. Vi tar en drink före maten, berömmer det goda kaffet på hotellet men framför allt tränar och stöttar vi varandra.

Tillsammans.

Det är ordet när det krisar.

Tillsammans är vi starka. Tillsammans rider vi ut det mörka. Tillsammans hittar vi lösningar.

Tillsammans.

Glöm aldrig det.

IMG_2177
IMG_2183
3d0c0e16-ce03-49f5-9041-aac335514317
8da80cb6-2dad-40ee-b425-7ec4ce182b61
cc7b5f39-39f1-43aa-8f9b-276d87e9b591

0
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00