Min blogg har flyttat!

Numera bloggar jag på egen domän, du hittar mig här.

Hoppas vi ses där!

LOADING..

Idag gick det undan!

autumn_shoes

Är man på besök i Uppsala får man bara inte missa chansen att få kuta intervaller med Ingmar, denna 70-åring som rör sig så elegant och effektivt i löparspåret att man inte för allt i världen kan tro att de där siffrorna stämmer.

Men hur som helst, på darrande ben joggade jag bort till mötesplatsen vid Gläntan. Hur skulle det här gå? Har ju inte direkt sprungit intervaller så ofta som förr om åren, kände mig förfärligt ringrostig. När jag kom fram berättade Ingmar glatt att det blir inget intervallpass idag utan istället ett pass som såg ut så här:

10 minuter stadigt (något långsammare än ”flåsfart”) + 5 minuter snabbt (ungefär tävlingsfart på milen eller något snabbare) + 5 minuter stadigt + 5 minuter snabbt

Ingen vila mellan ovanstående block, vilket gör passet krävande mentalt men efteråt är man väääääldigt nöjd med sig själv. Ett par kilometers uppjogg före intervallerna samt några kilometers nerjogg efteråt rekommenderas för att ”skölja ur” mjölksyran och förbättra återhämtningen.

Helt underbart väder att springa i idag med hög, klar luft och fantastiska höstfärger. Det är så himla skönt att springa på mjukt underlag i skogen, det har jag verkligen saknat. Mestadels blir det ju asfalt för mig på grund av att jag bor mitt i Stockholm city och har svårt att ta mig ut i skogen på vardagar.

Kan meddela att nu är jag riktigt trött, men stolt över att ha klarat detta pass på ett bra sätt utan att sabba alltihop inledningsvis genom att springa för fort och vägga ;-) Vad har du hittat på idag? Kanske något kul i träningsväg eller vila?

 1. Annika skriver:

  Låter stånkigt men bra det där passet :-)

  Jag har tränat fyra gånger på fyra dagar och det känns i kroppen. Lördagen toppade jag med 12 km i solen. Kändes ganska härligt.

 2. Hanna skriver:

  Vilket härligt pass!

Comments are closed.

LOADING..

Det här händer med din löpning när du är nykär…

ewerlof_manstrom_cover3000x3000_edited-1

TJOHOOO!!! Efter nästan ett år av förberedelser är så äntligen premiäravsnittet av Malin Ewerlöfs och min nya podd ”Ewerlöf & Månström” live! Det känns oerhört roligt och nu är vi förstås nyfikna på vad just DU tycker om programmet.

Det här bjuder vi på: tjejen som brukade avsky löpning och en av Sveriges bästa löpare genom tiderna, Malin Ewerlöf, möttes av en slump på en friidrottsbana i förorten. Det berömde klicket hördes och nu sitter de här och leder en podd om löpning. Malin berättar om varför hon springer som bäst när hon är nykär och hur hon gör för att hålla nyförälskelsen vid liv, ett år efter att hon träffat sin nya kärlek. Petra berättar om sin resa från antilöpare till maraton och så ringer vi upp en kultförklarad löpare och pratar om hur man stressar ner och får balans i löpningen och livet. Och mycket, mycket mer förstås! Avsnittet presenteras i samarbete med Risenta och Vitamin Well Plus.

Här kan du lyssna:

Är väldigt nyfiken på vad ni tycker om detta första avsnitt, så kom gärna med feedback!

 1. Jossan skriver:

  Hej fina du!
  Tack för en rackarns trevlig podd! Kommer att fortsätta lyssna och jag längtar redan till nästa avsnitt!
  Återkoppling är alltid bra att få för att utvecklas och göra saker ännu bättre. Tycker i alla fall jag.
  Det jag tycker ni ska göra nån gång är att låta någon annan liksom leda samtalet så DU får ta större plats. Är så nyfiken på mer om dig Petra. Bjud gärna in nån amatör/vardagsmotionär i programmet och gör nått utifrån det. Typ vi som inte är på samma nivå så er men ändå kämpar på och älskar träning av olika anledningar. Sen kommer jag inte på nått mer! Ni är fantastiska!
  Ha en skön lördag! Kram Jossan

 2. Tina skriver:

  Kärlek till er!
  Kommer inte att missa ett enda avsnitt

 3. Känns som en riktigt bra podd – ni har redan fått en trogen lyssnare (tycker annars det bukar ta några avsnitt innan man fastar).

  Kika gärna in på poddkollen.se eller följ poddkollen på insta. Varje dag kommenterar och tipsar jag om olika poddar – och idag blev det er podd :)

Comments are closed.

LOADING..