Fråga vad ni vill

ptfias-2
God morgon, lördag! Jag och Edith har haft en lugn morgon här hemma och gjort minsta möjliga. Nu ska vi förbi nya lägenheten och se om vi hinner börja spackla hennes rum som ska målas imorgon. Efter lunch ska jag gästa ”Helgen i P3” så Edith ska hänga med Linnéa och Liam och hans föräldrar.

Någon efterfrågade en frågestund eftersom hon är ny här på bloggen och det känns väl rimligt. Det var längesedan, plus att det kommer många frågor som liknar varandra så vi kör en frågestund. Fråga vad ni vill svarar jag på så mycket som möjligt i början av nästa vecka.

Då kör vi, fråga på!

Ha en mysig helg!

 

 1. Harriet skriver:

  Om man vill göra en livsstilsförändring men blir stressad av dieter som dessutom alltid fallerar HUR gör man då? Dina bästa tips för en hållbarhet som håller livet ut! Tack 🙏🏻

 2. Lina skriver:

  Just nu i allt det stormiga – vad drömmer du om?

 3. Ekho skriver:

  Hur återhämtar du dig?
  Var får du energi och vad tar energi från dig ?
  Vad är lycka för dig?
  Hur påverkar sociala medier dig?

  Kram ❤️❤️

 4. Hille skriver:

  känns inte som det inte var så längen sedan flyttade in i den nya lägenheten du och Kim. Hur länge bodde ni där. Ångra du att ni sålde den fina lägenheten ni hade innan dess?

 5. Hej

  2 barnsmamma över 40. Tränar gym 2- 3 ggr i veckan.

  Vill veta hur man/du äter en vanlig dag? Jag har en tendens att äta för fort, ofta och för mycket.

  Vh Lina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

I annonssamarbete med PAULúNS

Vad innebär vardagsfrukosten för dig?

/Annonssamarbete med Paulúns

ptfia pauluns-19
ptfia pauluns-27
 Jag har alltid gillat vardagsfrukosten. Den har inneburit olika saker genom livet. När jag bodde hemma dukades hela bordet upp innan skolan för att mätta mig och mina syskon. I vuxenlivet har den varit en skön stund att bara vara på, speciellt efter att jag insåg att jag skulle byta plats på frukosten och att göra mig i ordning – det är för övrigt ett tips: Uppdatera och utvärdera dina morgonrutiner ofta. Att istället göra mig klar först och sedan äta frukost minskade tempot på morgonen.

Ett tempo som sedan höjdes när Edith kom, även om vi ofta får lång tid tillsammans på morgonen eftersom hon periodvis gillar att vakna i gryningen. Nu vill jag försöka att hitta nya rutiner i och med min flytt och allt vad det innebär.

Om man ska rangordna vardagsfrukosten genom mitt liv så är nog gröten en klar vinnare. De senaste åren med granola på toppen. Men strax efter kommer smoothie, mackor och sedan yoghurt eller fil. Jag vill äta ordentligt på morgonen. Måste fylla på med mycket energi för att orka och märker direkt på mitt humör om jag ätit för lite frukost.

Återkommer ofta till min kärlek till frukostmat. Här nedan finns en smoothie som jag ofta återkommer till. Det är ett bra basrecept att använda och sedan krydda till med ingefära, kardemumma eller andra frukter. Och granolan höjer proteinvärdet, gör den mer mättande och ger det där krispet.

ptfia pauluns-20
Paulúns granola är alltid utan tillsatt vitt socker – just den med hallon, jordgubb & kokos skiljer sig från övriga granola-sortimentet med sitt ännu lägre sockerinnehåll och de sockerarter som förekommer är från frukt och bär. Den finns i smakerna ”mullbär & kardemumma”, ”hasselnötter & dadlar”, ”hallon, jordgubb & kokos”, ”kanel, mandel & äpple” och ”kakao & hallon”.
ptfia pauluns-6
Just smaken ovan ”hallon, jordgubb och kokos” är en av mina favoriter och innehåller 53% fullkorn vilket är utmärkt för en frukostprodukt. Och har du inte provat att toppa din gröt med granola – gör det! Det är förbaskat gott. 
ptfia pauluns-5
Recept smoothiebowl med fyra ingredienser
1 skål

1 dl Pauluns granola (välj din favoritsmak!)
ca 2-3 dl frysta hallon och blåbär

ca 2-3 dl havremjölk
1 banan
1/2 citron
1/2 avokado
1 tsk chiafrön

Gör såhär:

Skala banan, avokado och citron och lägg i mixern. Häll ner frysta bär, havremjölk och chiafrön. Mixa samman till en krämig smoothie och häll upp i en skål. Strössla över Paulúns granola och toppa med några bär. Klart!

 

 1. Älskar Pauluns granola med kakao och hallon 🤩🤩

 2. H skriver:

  Älskar gröt! Måste prova att toppa med granola. 😋

 3. Jess skriver:

  Klockan ringer 5.20. Då är man inte så sugen på stor frukost. Blir mest en tallrik fil och ingefärsshot o lite kaffe. Macka och ägg vid fika på jobbet vid halv 10.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Frustration och ilska har dominerat mig den här veckan

ptfia sofia ståhlö
Den här veckan har jag varit rätt arg. Irriterad och frustrerad. Det bubblar och jag går runt och pyser. För mig som alltid varit konflikträdd är det nästan befriande att låta ilska och irritation ta plats. Att inte känna att jag måste dölja den eller snabbt bli glad igen. Är fortfarande konflikträdd i en del situationer, eller kanske mer med vissa människor, men det har blivit hundra gånger bättre än det var.

Märker hur nyttigt det är att ta in det här i föräldraskapet – att inte försöka släta över min egen eller Ediths ilska, gråt eller andra ”fula” känslor. Min första instinkt är att distrahera när hon blir ledsen, det är så lätt att säga ”men åh vad inte ledsen, titta där, har du sett den där” etc. Tror att det är rätt vanligt, ett inlärt beteende från när vi själva var barn. Jobbar istället med att få henne (och mig själv) att förstå att alla känslor är välkomna och lika viktiga. Att det är lika okej att vara ledsen, arg, neutral, osv som att vara glad.

För det är ju det. Men det är så mycket lättare att vara ”glad” än att stå för sitt dåliga humör eller ilska i ett samhälle som bygger på perfekta fasader där alla är happy clappy all the time.

 1. Sofie skriver:

  Åh, håller helt med! Jag avleder sällan med min 19-månaders. Istället hjälper jag honom att sätta ord på känslorna och håller honom nära medan stormen lägger sig (om han vill det vill säga, vilket han oftast vill). Tror också att det är viktigt att visa att man får känna alla känslor.

 2. Jag känner igen mig så mycket i det där! Det känns verkligen befriande att vara arg helt öppet liksom, alla ser att man är sur och då får det vara så.

 3. Lisa J skriver:

  Så bra skrivet. Jag har på senare tid insett att jag nästan aldrig är arg. Jag blir besviken och ledsen och lägger ofta skulden på mig själv trots att jag egentligen borde bli arg. Tror det vore skönt att få bli riktigt arg ibland.

  Ps. Du är så tjusig i alla härliga färger på dina kläder! Inspirerande!

  1. Anna skriver:

   Alltså kändes som jag kunde ha skrivit den kommentaren! Känner SÅ igen mig i det där! Har lovat mig själv att försöka öva mig på att låta ilskan ta plats och lägga märke till situationer som gör mig arg. Inte bara lägga all skuld på mig själv och vända ilskan inåt. Blir så lätt bara paralyserad istället för att agera utåt. Bra och skönt att det här ämnet tas upp!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..