Plötsligt är jag mig själv igen!

Ptfia amning
Jag har hört talas om att man kan känna som att man kliver ur en bubbla när man slutat amma och blir sig själv för första gången sedan innan graviditeten. PRECIS SÅ upplever jag det nu. Från en dag till en annan så var det som att jag klev in i MIG igen. Och då har jag knappt fattat att jag varit borta från mig själv i och med att man är så uppe i graviditet och amning. Men herregud vilken skillnad det är. Kan inte riktigt sätta fingret på det mer än att jag känner mig helt annorlunda i kropp och knopp och har en helt ny energi. Det liksom spritter i benen!

Plus att jag varit enormt hungrig de senaste dagarna. Utsvulten. Är det någon som känner igen det här? Och som ett brev på posten så kom träningssuget tillbaka! Ihop med energin får man anta. Jäklar alltså. Nu när jag börjar få pyttelite distans till graviditet, förlossning och amning så inser jag vilket jäkla jobb det är. Förstår inte hur man tar sig igenom det och ändå lyckas vara en fungerande människa. Kvinnokroppen är otrolig.

Appropå energin så sprang jag en runda igår kväll. Min första sedan Vårruset i maj. Den här gången kissade jag inte på mig vilket också är ett stort framsteg. Bäckenbotten läker och börjar kanske bli sig själv igen. En barnmorska på BB sa till mig att det är viktigt att ge kroppen 1 år av återhämtning efter förlossningen och jag förstår verkligen vikten av det nu när det gått 10 månader. Trots att det börjar närma sig året sedan förlossningen så är det fortfarande saker som händer med hormoner och kropp.

Så jag upprepar hennes ord: Ge era nyförlösta kroppar 1 år av återhämtning.

  1. Vad skönt att du känner att kroppen börjar läka. Jag slutade amma innan sommaren och jag känner nästan tvärtom. Mitt barn är snart 1.5. Jag kan inte hoppa utan att jag känner mig kissnödig, springa hade jag aldrig klarat. Bära är svårt. Försöker träna skonsamt med knipövningar etc men blir mest bara ledsen. När jag ammade kändes allt mycket bättre och jag kunde träna mer, suck. Nåja. Sakta men säkert får jag tänka

  2. Åh vad fint att läsa! Jag ammar min 6-månaders nu och gillar det men ser fram emot att vara KLAR med allt kring graviditet, förlossning, amning! Försöker fasa ut nattamning just nu men ger hela tiden upp för jag orkar inte stå emot hans gråt… undrar hur och när det ska gå att sluta.

  3. Kan du inte berätta om hur du gjorde för att inte kissa på dig när du springer? Vilken träning (knipövningar, MammaMage, promenader etc) du gjorde inför löpning. Jag födde barn för 4 månader sedan och längtar så efter att komma igång med löpningen igen, men så kommer det en skvätt i trosorna då och då när jag promenerar. Kram!

  4. Hungern efter att ha slutat amma har varit min väg rakt in i övervikten… Till o med efter tredje barnet. Men då tränade jag inte regelbundet heller.

    Jag har ju alltid varit matglad så amningen har inte varit en period som jag lätt gått ner i vikt heller för jag äter.. O framför allt äter när jag är trött osv.. 🙂 Precis som man ofta är när man är småbarnmamma..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..