Bilder från min utbrändhet som jag inte visat tidigare

IMG_5072
Tidigare idag så var jag på min storasyster Annas arbetsplats (en skola) och föreläste om min utbrändhet. Letade bilder till min presentation och hittade de här som jag aldrig publicerat tidigare. Bilden ovan är alltså tagen 2013, 28 maj klockan 16.20. Alltså nästan prick ett år efter att jag blev sjukskriven för utmattning. ÄNDÅ ser jag ut såhär, dvs totalt förstörd och slutkörd. Ett helt år efter så är det ändå sådan här nivå på en riktigt dålig dag. Vilket jävla mörker. 
IMG_6380
2013, 26 september kl. 18.21: Jag har precis lyckats ta mig upp till toppen av Hammarbybacken. Den mesta fysiska utmaningen som jag utsatt min sjuka kropp för sedan den började lägga av där ett och ett halvt år tidigare. Minns det här ögonblicket så väl eftersom jag fulgrät av både sorg och lycka över att ha bestigit ”berget” samtidigt som solen gick ner och det var en så stark upplevelse. Det blev också någon slags mental seger av att jag äntligen lyckades åstadkomma något, även om det bara var att kravla sig upp för backen som jag tidigare kutade upp med lätthet. 
IMG_6917
2013, 14 november kl. 16.14: Ännu en dålig dag i mitt sjuka tillstånd. Hittade blogginlägget som jag skrev dagen innan:

Nu sitter jag här, ytterligare ett år har gått och jag är i en ny svacka. Inte så att jag är tillbaka i depression eller är stressad, nej nu är det mer en enrom trötthet och bitterhet som rider mig. Min kropp vill inte utmanas, mitt psyke orkar bara det nödvändigaste. Jag ser framåt och vill, samtidigt som allt gör mig paralyserad av tomhet. Jag känner mig ledsen och är inte riktigt med. Känner ett avstånd till verkligheten och är ofta inte genuint glad. Det är nu ett och ett halvt år sedan jag blev sjuk i utmattningsdepression, en evighet. För två månader sedan var jag starkare än på länge, verkligen på väg uppåt. Nu är jag nedanför och svär. Orkar inte kämpa mig upp igen precis nu, måste vila först.

 

  1. Tack för att du delar med dig! Känner mig så träffad i saker du skriver om din ”period”. Det hjälper mig att orka i min utmattning. För 2-3 månader kändes det som att den inte kunde gå utför igen men se, nu är jag i en ny svacka. försöker motivera mig av att läsa om din resa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

10 nödlösningar att ta till när man inte vet vad man ska äta

frulle
musli
falafel
bröd
lax
01. Pasta med halloumi. Plus eventuella grejer som råkar finnas hemma för att piffa upp det hela. Och ibland så blir det bara pasta och halloumi = smidigt, snabbt och mättande.

02. När du lagar mat: Laga för mycket och frys in någon låda så du kan plocka fram en kväll när du inte orkar laga något.

03. Köp surdegsbröd på valfritt ställe (eller baka eget bröd t.ex. filmjölkslimpa), skiva upp och frys in. Rosta och ät med kokt ägg och avokado. Ändå helt okej middag!

04. Rester! Släng aldrig rester. Det finns alltså folk som per automatik slänger middag som blir över? Lägg i matlåda och ät nästa dag.

05. Frukost till middag. Den här är ju uppenbar!

06. Omelett. Utgå från ägg och en skvätt mjölkprodukt (eller växtbaserad) och strimla ner det som finns. Kanske något överlivet från kylen, grönsaker eller avokado).

07. Varma mackor! Med någon god ost, chiliflakes och avokado!

08. Ha ris eller supermix färdigkokt i frysen så det bara är att plocka fram och värma ihop med falafel/halloumi/tofu eller liknande.

09. Gröt. Med mycket topping som nötter, mandelsmör, bär, frukt, kokos eller vad du gillar.

10. Har du överbliven potatis? Stek i smör eller olja och knäck ner några ägg. Så gytt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

I annonssamarbete med P.F.C

Låt oss prata pengar!

 

betaloptfia
Jag vill ägna det här inlägget åt privatekonomi, något som vi inte pratar så ofta här i bloggen, men som i allra högsta grad påverkar vår hälsa och vårt välmående. Att ha koll på sin ekonomi skapar trygghet som i sin tur skapar välmående. Jag skulle säga att jag är sparsam i grunden. Mina föräldrar lärde mig tidigt att om det inte fanns några pengar så kan man inte handla, låna är inget alternativ (med få undantag). Att jag är gift med en civilekonom har också gjort att mitt intresse för sparande och hur man kan spara och förvalta pengar har ökat eftersom jag lärt mig mycket av honom.

Ett sätt att få bättre koll på sin vardagsekonomi är att ladda ner en app som skapar översikt och innehåller smarta och innovativa funktioner: Alltså P.F.C. Personal Finance Co! Den heter ”Personal” eftersom den blir mer och mer personlig ju mer du använder den – den lär känna dig helt enkelt! Du kan göra mycket direkt i appen, som att spärra ditt kort, byta pinkod på kortet och chatta direkt med kundtjänst.

Inför det här samarbetet så funderade jag på vad jag lägger mest pengar på, det tog ungefär 3 sekunder att inse det uppenbara svaret: Mat. Just nu är det mycket mat ute, vilket är dyrt men också min absoluta favorit när det kommer till vardagslyx. Jag spar gärna in på mycket annat (som alkohol, krogen och weekendresor) och slösar hellre på god och inspirerande mat som är gjord med hantverk och finess. Gudars, låter som en riktig matsnobb men får inse att nog är lite så. Mat är ju livet ♥

Några av de ställena som jag alltid återkommer till och troligtvis spenderar mest pengar på är Magnus Johanssons bageri i Sjöstan och Joe & The Juice. Återkommer med en guide till mina favoritställen i ett eget inlägg snart!

betalo-4
betalo-17
Tack vare appen så har jag koll på att jag inte äter upp mitt sparkonto, bokstavligt talat. Men vad är speciellt med appen P.F.C.? Ju mer du använder appen desto mer skräddarsydd blir den. Den lär sig hur du använder dina pengar och du löser precis allt direkt i appen.

Att ha bra koll på sin ekonomi skapar trygghet helt enkelt. 

betaloptfia-5
betaloptfia-8
Exempel på funktioner:

» Du beställer ett Mastercard i appen som du sedan swishar över pengar till och kortet är redo att användas. Kortet är utan årsavgift.
» Appen delar insikter om både ekonomi i stort och om just din ekonomi.
» Du får en pushnotis efter varje köp vilket skapar trygghet.
» Du kan spärra ditt kort med ett enkelt klick i appen.

Och det här är bara början! Snart kommer du även att kunna göra en budget direkt i appen och hålla koll på att du följer den, på sikt kommer du att kunna sätta sparmål och ge dig själv utmaningar!

Jag rekommenderar att du laddar ner appen nu direkt, helt gratis, och lär känna den och din ekonomi!

  1. Bra och viktigt att du pratar om pengar. Inte ofta man gör det öppet. Låter bra o enkelt att hålla koll sådär också. Ska nog testa Vill också fråga var kommer den där rosa kappan ifrån? Så fin!!!

  2. Hur är PFC annorlunda än Tink? Eller jag förstår inte riktigt från ditt inlägg vad man har appen till för om man inte kan göra budget eller skapa sparmål?

    1. Mina kompisar på P.F.C. hälsar såhär ”P.F.C. är ett Mastercard utan årsavgift, en app och personlig ekonomisk feed. Du kan göra köp med P.F.C-kortet, du får en pushnotis efter varje köp och du kan hantera ditt kort i appen (frysa ditt kort, byta PIN-kod och beställa ett nytt). Du kan också få hjälp direkt i appen genom att chatta med kundtjänst. Inom kort kan du sätta budget och använda appen för att förstå vad du lägger dina pengar på. Testa gärna och berätta vad du tycker!”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..