Löfte till min dotter: Må jag aldrig kommentera din kropp!

ptfiablogg-5
ptfiablogg-9
Jag står på tunnelbanan i morgonrusningen. Mor och dotter kliver på och är helt inne i en diskussion. Jag uppfattar snabbt att mamman är orolig och dottern är arg. Arg på sin mamma för att hon kommenterar sin dotters kropp. Givetvis i all välmening men ändå på ett sätt som provocerar dottern som menar att kommentarerna gör mer skada än nytta. Att de får henne att värdera sin kropp utifrån smalhet och att hon värderar huruvida hon duger eller ej utifrån antalet kommentarer om sin smalhet och kropp hon får. De fortsätter sin hätska diskussion när de kliver av och jag står kvar med många frågetecken.

Tänker på alla berättelser jag fått där skolsköterskor kommenterat vikten vid den årliga undersökningen vilket lett till att någon börjat banta vilket lett till ätstörningar. Jag tänker på hon som fick börja banta med sin mamma innan hon blev tonåring. Jag tänker på allt beröm som människor får när de går ner i vikt – ”vad fin/snygg/sund/läcker du är nu när du gått ner i vikt!” … Jag tänker på omtanken och oron som måste bo i mamman som försöker nå fram till sin dotter.

Jävla skitgrej. Man får inte kommentera någons kropp. Det är ändå utgångspunkten vi bör ha. Men det finns ju alltid undantag, som när någon mår dåligt eller är på väg in i något sjukt. Det finns aldrig bara en sida av det där myntet.

Ett löfte till min dotter: Må jag aldrig (behöva) kommentera din kropp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Äntligen en vlogg!!

Skärmavbild 2019-01-16 kl. 10.43.02
Skärmavbild 2019-01-16 kl. 10.42.22
Skärmavbild 2019-01-16 kl. 10.42.24
Skärmavbild 2019-01-16 kl. 10.42.44
Äntligen! Ni har frågat om när jag ska göra mer rörligt och ni har frågat om träningsresan som jag gjorde på segelbåten i höstas. Här kommer allt ni frågat om i en vlogg från träningsresan! Two in one och så vidare.

Vill du följa med på det här drömmiga? Sätt en påminnelse på mobilen för på söndag klockan 09 har du chansen att fylla i en intresseanmälan och förhoppningsvis få en av de 30 platser som finns! Först till kvarn.

Berätta gärna vad ni tycker om vloggen! Vill ni ha mer sådant här? Några speciella önskemål om videos ni vill se?

Tryck på gilla-knappen här nedan om du tycker om den!

  1. Så kul att se 🙂 saknar er brudar! Repris på Grekland i oktober låter frestande, men jag blir nog hemma den här gången 😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Den här sabla morgonen!

ptfi0-2
Jädrar i hela fy fasen så blä. Ungefär så var min känsla när jag kom ut på gatan och såg att tvärbanan körde förbi utan mig. Jahapp, grädden på moset på den här snurriga morgonen. Eftersom vi flyttade igår så har vi noll ordning på grejerna, vilket gör det svårt att hitta saker man behöver. Edith vaknade i gryningen och tyckte det var morgon eftersom det var ljust (det finns inte persienner än), hennes två trötta föräldrar höll inte med. Och det här med att inte ha förberett saker. Längtar så tills vi kommit mer i ordning så jag kan göra det där som är min högsta dröm nu: Att packa väskan på morgonen, ha en matlåda som står klar i kylen (inkl. mellanmål), ha lagt fram Ediths kläder och förberett frukosten så långt det går.

Men om man struntar i den trötta och något förvirrade känslan så är det helt underbart att ha fått flytta in i vårt nya hem! Kände enorm tacksamhet när jag lade mig igår. Att vi får bo här nu. Det känns något overkligt. Och så mycket yta helt plötsligt. Kim var lätt lyrisk igår när han hängde tvätt och kunde ställa in tvättställningen i klädkammaren istället för bredvid TVn och när tvätthögen kunde ligga kvar på bänken i badrummet istället för på köksbordet.

Och det faktum att vi kunde sitta på varsin toalett och morgonbajsa. Det är den djupaste av lyx.

Nu är jag på kontoret och ska riva av jobb och ett träningspass på lunchen innan jag tar mig hemåt och fortsätter försöka hitta möbler till vårt hem. Det är så mycket som vi ännu inte har. Har ni tips på t.ex. en fin TV-bänk, en liten bäddsoffa, en stor snygg soffa, fina mattor, rolig skrivbordslösning (tänker typ String eller liknande?) och sänggavel så får ni gärna tipsa oss. Blir lite hemmablind efter att ha stirrat på nätbutikerna för länge.

Nu ska jag jobba vidare. Titta in här i eftermiddag igen för då kommer ett inlägg med en vlogg från min träningsresa på segelbåten! Kram så länge!

LOADING..