Berättelser från mitt liv #1

ptfiaseglarresa-10
Jag ligger i en gigantisk dubbelsäng i min killes bästa väns rosa villa. Förlåt – expojkvän nu tydligen eftersom han precis dumpade mig. Gjorde slut. När han tillslut sade det så rämnade allt. Det totala mörker som jag på något sjukt sätt lyckats hålla strängt inom mig hetsar nu fram, det ska ut. Jag bryter ihop fullständigt. Minns inte om jag skrek av ångest och panik men det är möjligt, åtminstone så gjorde jag det inombords. Allting gör så fruktansvärt ont. Inte så mycket för att han som jag var ihop med och är kär i övergav och ville avsluta, utan för att allt det inom mig som är svart nu ska ta sin plats. Jag känner det, det finns ingen återvändo här. Jag som precis landat hemma i Sverige igen efter det tragiska året i USA. Året som skulle bli något att vara stolt över men som blev något att gömma och glömma. Jag minns inte hur länge jag låg i den där dubbelsängen, oförmögen att resa mig upp och gå hem. Tillslut fick han be mig gå. Jag kunde inte. Han och det faktum att vi var ihop var ju det som höll mig uppe. Det som gjorde att jag kunde fortsätta ljuga för mig själv och alla andra och säga att allt var bra. Bra för att jag var hemma igen. I själva verket så var ingenting bra. Jag visste det men ändå inte. Försökte bara överleva vilket visserligen inte var svårt eftersom jag övat ett helt år.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Podcasten Ofiltrerat: Denice Moberg

ptfia
ptfia
Den här veckan gästas jag av fitnessprofilen Denice Moberg (och hennes lilla bebis Vince). Vårt samtal kommer att handla om hur hennes liv förändrades när hennes sociala medier växte med enorm hastighet, hur hennes inställning påverkar och hon ryter till om fitnessbranschen. Vi pratar om vilket ansvar influencers har när vi postar saker och vilket ansvar de som följer har.

”Jag är en vanlig småstadstjej från Kramfors där det bor ungefär 6000 personer. Jag har väl alltid imponerats över hur lyckas man. Till exempel för att bli känd, jag har alltid haft den funderingen, hur gör man ens.”

”Folk såg väl att jag blev väldigt engagerad i just träningen och blev väl inspirerade av det kan jag tänka mig. Och då började folk att följa mig och dela mina bilder och skrev #fitnessinspiration. Och samma höst eller samma vinter hade jag nästan 50 000 följare och jag förstod verkligen ingenting.”

”Må dåligt halva året för att man känner sig lite smålullig och tjock för att man har gått upp i vikt och sen nästa halvår eller två år senare är man anorektisk och svälter sig själv. Men det är ju såklart för ett mål, dom gör ju så och det är ju inget fel med det, men just den livsstilen passar inte mig.”

”Då är det ju deras ansvar att inte såra mig. För jag har inte gjort dom personligen illa egentligen. Jag har verkligen märkt ett mönster bland just det beteendet. En lycklig människa, en glad och harmonisk människa skulle aldrig känna behovet att ta sig tiden att sitta ner och skriva en lång kommentar med massa hat. Man skulle bara skaka på huvudet och bara ”äh, det där var väl onödigt” och du vet släppa det. Medans den här personen som kanske har komplex och redan mår dåligt över just det där, den känner ju starkt behov av att uttrycka sig. Problemet ligger ju inte hos mig då utan då är ju problemet hos den personen som mår dåligt. Jag tycker det är jättesynd, för jag tycker inte det ska behöva vara så men samhället har ju blivit så att man är upptryckt med massa bilder på hur man ska vara, vilka dieter man ska äta och så vidare. ”

Lyssna direkt här nedan eller där poddar finns! 

 1. Hej Fia!
  Jag har följt din blogg länge och intresserat mig främst för din utbrändhet, trots att jag själv aldrig varit i samma situation. Har kunnat dra en del kopplingar till mina depressioner men har förstått att det inte alls är samma sak.

  Ironiskt nog drabbades jag av hjärnhinneinflammation (eller retningar på hjärnhinnorna pga virus som dom beskrev det som på akuten) i slutet av januari, en långdragen sådan som innebär att jag idag är inne på min tjugonde sjukdag.
  Jag har haft bättre dagar de tre senaste dagarna så förhoppningsvis börjar själva inflammationen gå över.

  Det jag vill komma fram till är att jag nu drabbats av hjärntrötthet, i princip exakt samma sak som många drabbas av efter att ha varit utbrända. Jag har svårt med minnet, svårt att hänga med i serier eller att läsa långa texter, extremt trött efter liten mental eller fysisk ansträngning osv. Kan inte du dela med dig av dina allra bästa tips för de som står inför en lång tid av återhämtning? Det skulle uppskattas enormt.

  Tack för att du är du och att du har en så hälsosam och sund inställning till träning, hälsa och livet. Din blogg är den enda träningsfokuserade bloggen som inte ger mig ångest. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Såhär ser det ut hemma hos oss just nu!

ptfias-2
Många frågar hur det går för oss i vår nya lägenhet så jag tänkte breda ut svaret i det här inlägget! Har inte skrivit så mycket om det tidigare för jag tror inte att det är så intressant, men så fort jag lägger upp någon story från hemmet och våra framsteg i inredningen så kommer 20 frågor om samma pryl. Glömmer att inredning är superpoppis! Älskar ju själv att se hur folk har det, trots att jag inte är så intresserad av inredning egentligen. Så här kommer en statusuppdatering från vårt nya hem. Vi flyttade ju för strax över en månad sedan och processen går sakta framåt. 

Vårt sovrum väntar på att få upp skenor till gardinerna (och få gardiner såklart), en gigantisk fluffig matta och någon blomma och piff i fönstret. Sänggavel och sängkappa är på väg från Mio (typ 6-7 veckors leveranstid) och vi fick nyligen upp lampan och sängborden från By Crea. Funderar på att ha mörkläggningsgardiner som går ton i ton med väggen och en tunn vit innanför. 

ptfias-3
Ediths rum är nog det som är mest färdigt. Vi har köpt fyra fyrkantiga boxar som ska målas i samma färg som väggen och sättas upp lite huller om buller på den vänstra väggen. Vi väntar på ett nytt ben till bordet som hör till stolarna och så ska det stå något i fönstret. Det saknas även ett par förvaringskorgar. 
ptfias-4
Och lite mer av sängen. Vill egentligen ha en sänghimmel men Kim vägrar av någon anledning? Det är ju inte han som ska sova under den …
ptfias-5
Vardagsrummet är supertrist i väntan på soffan som har en evighetslång leveranstid (min lillasyster ska ta den här soffan och mattan). När den kommit ska vi välja en stor matta och hitta en fåtölj. Vi har en tavla som förhoppningsvis passar bra bakom soffan och en lampa som vi tror kommer trivas i taket. 
ptfias-6
Matbordet ska få en matta och fönstren ska få gardiner hela vägen. Det saknas blommor och dekoration. En ljusgrej ska upp på en vägg och en annan lampa ska upp ovanför bordet. 
ptfias-7
I hallen ska det vara en tavelvägg/fotovägg på den högra väggen och bakom dörren ska det upp hatthylla och skohylla. Ska sälja lampan som hänger vid ytterdören då den är för varm i tonen mot allt annat och hitta en ny.
ptfias
Avslutningsvis kontoret/gästrummet! Det har vi styrt upp i helgen så nu står det en bäddsoffa där och vi har påbörjat en skrivbordslösning (som Kim ”designat”). Det saknas matta, gardiner och kuddar till soffan. Och så ska vi sätta upp de två tavlorna som vi hade i sovrummet i förra lägenheten. Och någon blomma och lampa i fönstret. Och en gammal taklampa får flytta in här så länge. Är osäker på vilken färg vi ska ha på gardiner och matta mot det gråa. Några förslag? Funderar på grön och/eller gammelrosa i kombination. 

Jahapp, gillar ni att se sådant här? Eller ska jag skippa inredning och hem? 

LOADING..