I annonssamarbete med P.F.C

Låt oss prata pengar!

 

betaloptfia
Jag vill ägna det här inlägget åt privatekonomi, något som vi inte pratar så ofta här i bloggen, men som i allra högsta grad påverkar vår hälsa och vårt välmående. Att ha koll på sin ekonomi skapar trygghet som i sin tur skapar välmående. Jag skulle säga att jag är sparsam i grunden. Mina föräldrar lärde mig tidigt att om det inte fanns några pengar så kan man inte handla, låna är inget alternativ (med få undantag). Att jag är gift med en civilekonom har också gjort att mitt intresse för sparande och hur man kan spara och förvalta pengar har ökat eftersom jag lärt mig mycket av honom.

Ett sätt att få bättre koll på sin vardagsekonomi är att ladda ner en app som skapar översikt och innehåller smarta och innovativa funktioner: Alltså P.F.C. Personal Finance Co! Den heter ”Personal” eftersom den blir mer och mer personlig ju mer du använder den – den lär känna dig helt enkelt! Du kan göra mycket direkt i appen, som att spärra ditt kort, byta pinkod på kortet och chatta direkt med kundtjänst.

Inför det här samarbetet så funderade jag på vad jag lägger mest pengar på, det tog ungefär 3 sekunder att inse det uppenbara svaret: Mat. Just nu är det mycket mat ute, vilket är dyrt men också min absoluta favorit när det kommer till vardagslyx. Jag spar gärna in på mycket annat (som alkohol, krogen och weekendresor) och slösar hellre på god och inspirerande mat som är gjord med hantverk och finess. Gudars, låter som en riktig matsnobb men får inse att nog är lite så. Mat är ju livet ♥

Några av de ställena som jag alltid återkommer till och troligtvis spenderar mest pengar på är Magnus Johanssons bageri i Sjöstan och Joe & The Juice. Återkommer med en guide till mina favoritställen i ett eget inlägg snart!

betalo-4
betalo-17
Tack vare appen så har jag koll på att jag inte äter upp mitt sparkonto, bokstavligt talat. Men vad är speciellt med appen P.F.C.? Ju mer du använder appen desto mer skräddarsydd blir den. Den lär sig hur du använder dina pengar och du löser precis allt direkt i appen.

Att ha bra koll på sin ekonomi skapar trygghet helt enkelt. 

betaloptfia-5
betaloptfia-8
Exempel på funktioner:

» Du beställer ett Mastercard i appen som du sedan swishar över pengar till och kortet är redo att användas. Kortet är utan årsavgift.
» Appen delar insikter om både ekonomi i stort och om just din ekonomi.
» Du får en pushnotis efter varje köp vilket skapar trygghet.
» Du kan spärra ditt kort med ett enkelt klick i appen.

Och det här är bara början! Snart kommer du även att kunna göra en budget direkt i appen och hålla koll på att du följer den, på sikt kommer du att kunna sätta sparmål och ge dig själv utmaningar!

Jag rekommenderar att du laddar ner appen nu direkt, helt gratis, och lär känna den och din ekonomi!

  1. Hur är PFC annorlunda än Tink? Eller jag förstår inte riktigt från ditt inlägg vad man har appen till för om man inte kan göra budget eller skapa sparmål?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Till dig som upplevt stress/utmattning/ätstörningar/ångest!

ptfiastress
Jag trodde att kommentarsfältet blivit utsatt för något virus när jag loggade in på bloggen och såg mängder med kommentarer som skrev ”jag”, ”jag”, ”jag” i rad efter rad efter rad. Tills jag kopplade och insåg att jag ju länkat till det gamla inlägget ”När ska man söka hjälp” på insta story. I avslutningen på det inlägget ber jag er läsare om följande:

”Om du som läser någon gång upplevt psykisk ohälsa på något sätt (depression, utmattning, utbrändhet, stressrelaterade besvär, ätstörningar, ångest, panikångest etc) så skriv JAG i kommentarsfältet.”

Det var alltså det här som återigen trillade in, fast från nya människor som hittade till inlägget för första gången via min länk i story. I skrivande stund är vi uppe i 229 kommentarer. Det visar att stress, utmattning och psykisk ohälsa är lika aktuellt som 2016 när jag skrev det här inlägget och som tidigare när jag började skriva om stress och utmattning.

Därför vill jag nu ägna det här inlägget åt samma sak för att få se hur det ser ut nu. Så upprepar min uppmaning här ovan igen.

Om du som läser någon gång upplevt psykisk ohälsa på något sätt (depression, utmattning, utbrändhet, stressrelaterade besvär, ätstörningar, ångest, panikångest etc) så skriv JAG i kommentarsfältet eller tryck på gilla-knappen nedan.

Det vore så oerhört snällt om vi kan hjälpas åt och visa att psykisk ohälsa är så oerhört vanligt och ingenting att skämmas för. Och hjälp finns att få.

Tusen tack för att ni hjälper till!

PS! Det går självklart bra att vara anonym om så önskas. 

Och läs gärna mitt gamla inlägg ”När ska man söka hjälp” här! 

LOADING..

Podcasten Ofiltrerat: Alexandra Kamperhaug

ptfiaofiltrerat
ptfia
Äntligen ett nytt avsnitt av min podcast Ofiltrerat! Är så enormt glad över responsen som podden fått den senaste tiden! Framförallt via DM på insta. Försöker reposta så mycket som möjligt. Tusen tack för det!

Den här veckan möter jag träningsprofilen Alexandra Kamperhaug! Vi pratar om kroppshets – om man får uttala sig i frågan när man har en normativ kropp? Alexandra berättar om sitt jobbigaste år i livet som gör att vi båda blir känslosamma. Vi pratar om relationer, sex, att göra slut och att våga vara den man är.

”När han kom till mig den kvällen vet jag ju att han hade så andra tankar på vad det skulle innebära att ses efter en månad. Den smärtan, att göra någon annan så ledsen, det är nog det värsta jag gjort i mitt liv. Att såra någon annan så mycket.”

”Det här har jag pratat med en psykolog om. Attraktion och att hitta rätt i att man känner sig attraherad och tillfredsställer varandra. Har man inte det, då kommer det inte vara en fungerande relation. För mig är det så viktigt. Det är ju där man känner sig bekräftad och åtrådd. Det finns väl inget härligare, sexigare och finare än att känna sig åtrådd av den man lever tillsammans med. Man vill ju se att det lyser i blicken när han tittar på en, så är det ju.”

”Den får jag ju alltid när jag pratar kropp. Att jag är för normativ för att driva kroppsfrågor framåt. Kroppsideal och kroppshetsfrågor, det får inte jag göra.”

”Jag tycker verkligen inte att det är svårt. Jag tycker bara att det är helt och hållet idiotiskt. Jag kommer aldrig kunna äta upp mig eller vad det än nu är folk förväntar sig att jag ska göra för att jag ska få prata om det. För att det är inte sundhet för mig heller. Att jag ska förändra någonting för att någon annan ska vara tillfreds med mig och vad jag står och pratar om. Det finns inget sunt i det överhuvudtaget.”

”Vi kan ju inte bestämma vilka som ska prata om vissa frågor för att dom inte ryms i ramen för vad som är utanför någon slags box. Som vem då har bestämt undrar jag då? Så kan vi ju inte prata. Ja, och det normativa, känslor kan vi ju aldrig gå in i. Det spelar ju ingen roll om man väger 10 kilo mindre eller 10 kilo mer än mig. Det är ju inte det som är grejen. Det är ju hur man känner sig. Och det var ju också den här personen då som påpekade ”ja, det är ju lätt för dig att säga, du vet inte hur samhället hanterar dom som är överviktiga”. Nej, det vet jag inte men det är inte det jag pratar om, det är en känsla. Hon tyckte inte heller att det är känslor vi pratar om, det är samhället vi pratar om. Och det håller jag inte alls med om.”

Avsnittet bjuder på starka åsikter tankar och känslor. Lyssna helt enkelt! Lyssna direkt här nedan eller där poddar finns!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..