EFTERLÄNGTADE LAKTOSFRI:

För att underlätta för er som har känsliga mage kan jag rekomendera de laktosfria varianterna av keso och kesella.

LÄSARFRÅGA:
Vad är skillnanden på kesella och kvarg?
FIA SVARAR:

Det är ingen större skillnad förutom just namnen och ibland fettprocenten. Lidels kvarg är tex. nästan helt fettfri vilket jag inte tycker är så jätteviktigt men eftersom den är betydligt billigare så föredrar jag den.

Det kan även skilja på mängden protein i de olika produkterna.

  1. Ida skriver:

    Skillnaden enligt mig är att Kvarg är slät och Keso innehåller ”bitar” av ost.

  2. Frida skriver:

    Kvarg är produkten i samtliga fall, Kesella är dock Arlas varumärke på kvarg, precis som Keso är deras varumärke för Cottage Cheese.

  3. Emma skriver:

    Äntligen! Tack för tipset! Och tack för en väldigt bra och inspirerande blogg! Nu ska det ritas träningsschema!

  4. Annika skriver:

    Hej Fia,
    Jag undrar lite ”hur” man äter kvargen? Som den är eller ska man blanda den med något? Krydda den? På mackan? Har aldrig ätit det…. Undrar också när man ska äta det. Är det bra till frukost eller ska det vara efter träning eller när är det bäst? Tacksam för svar och en mycket bra blogg 🙂

    Om du inte vill skriva ett inlägg till om kvarg/ kesella, så får du gärna maila mig svaren. Tack igen

  5. Paula skriver:

    Sandra, jag äter keso på macka tillsammans med kalkonskivor och dessutom italiensk salladskrydda. För mig fungerar det rätt bra för att ta bort smaken!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..