SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN, DEL SJU.

KATEGORI FIAFRÅGOR:
Din “inte äta sötsaker” utmaning var toppenbra, kan du inte fortsätta med sådana utmaningar?
Absolut, jag föreslår att vi kör en repris nästa vecka. Håll utkik och kom gärna med förslag på fler utmaningar!
.

Jag har en fråga om PT, jag är student och har tyvärr inte supermycket pengar att röra mig med, jag förstår att det kan skilja lite från stad till stad, men det jag undrar är ungefär vad det kostar att ha en PT, måste man ha kort på ett gym också
Att anlita en PT brukar vanligtvis kosta från 500kr/tim och uppåt. Anlitar du en PT som är anställd på en gymkedja behöver du nödvändigtvis vara medlem på gymmet för att få träna med denne, annars finns det andra som har egna företag och då brukar de hyra in sig på ett gym där inträde ingår i priset.

Fia vad tycker du om MBT-skor?
Jag har tyvärr ingen egen erfarenhet av dem men det jag har hört så verkar de vara bra, speciellt för folk med ett aktivt jobb för att ha en stadig sula att springa runt på om dagarna.
Har några vänner som har sluppit trötta ryggar sen de började använda MBT-skor.

Du som tränar i princip varje dag, hur i hela världen bär du dig åt för att inte bli Sahara öknen i hudformat?
Jag gör inget speciellt. Tvättar alltid av smink på kvällen, smörjer ansiktet morgon/kväll och är osminkad så ofta jag kan. Jag är tyvärr riktigt kass på att använda fancy hudprodukter.

Har du själv, eller någon i din närhet, lidit av ätstörningar? Vad har du för erfarenheter av det ämnet och vad vill du säga till de drabbade?
Ja, jag har tyvärr fått erfara hur det är att vara nära någon med anorexi.
Jag gör allt jag kan för att försöka förmedla en sund hälsa till mina läsare. Om du ser att någon mår dåligt, våga visa att du ser den personen och stötta. Tyvärr är det bara personen själv som kan bestämma sig för att bli frisk men genom stöd, kärlek och uppriktighet kan omgivningen förhoppningsvis hjälpa åt rätt håll. Om du själv mår dåligt, våga sök hjälp. Ofta är det lättare att öppna sig för någon utomstående.

Har du någon gång haft problem med tankar kring mat och vikt?
Jag har aldrig haft problem men hade en jobbig period när jag var yngre och blev kallad ”plankan”. Att gå i högstadiet och vara sist med både bröst och pubertet var ett helvete och tro mig när jag säger att bli kallad för ”spinkig, benrangel” gör lika ont som jag kan tänka mig att ”fetto, tjockis” gör. Tack och lov har jag alltid älskat mat och äter som jag ständigt påpekar, sex ggr/dag. Idag älskar jag min kropp och mina matvanor.
.
Vad jobbade du med i Oslo?
Jag jobbade som barista i en kaffebar och bodde i ett litet kollektiv med tre vänner på femtio kvm. Den ultimata ”packadsill”-upplevelsen blev när jag träffade min kille som bodde i ett kollektiv med nio andra killar ,.
För mig och många andra innebar Oslo långa arbetsdagar hela veckorna, fest och roligheter på helgerna. Söndagarna var alltid bäst eftersom hela stan stänger igen vilket gör att alla samlas och umgås då det är den ledigaste dagen i veckan. En kanonkul tid som jag kan rekomendera till alla! 


,. glada dagar i oslos parker.

Jag undrar om du tog lån till PT-utbildningen, eller om du jobbade ihop
pengarna innan?
Jag hade en summa sparat och lånade en summa av min mor. Jag jobbade heltid + extra under hela utbildningen.
Hur du bodde under utbildningen, tänker att det lär kosta lite med?
Jag bodde redan i Sthlm och eftersom jag utbildade mig här så det innebar inte några extra kostnader.

Hur lång tid tog det från att du utbildade dig till att du fick dina första kunder?
Jag började jobba 1 sep och hade min allra första kund samma dag. Jag körde gasen i botten och sålde så mycket PT att jag kom upp i heltid redan efter 6 veckor (100tim genomförd PT/mån). Normen är att det brukar ta allt från 3-6 mån att bygga upp sin kundbas men jag var för otålig och ambitiös så bosatte mig i princip på gymmet och slet för att nå heltid på nolltid viket jag lyckades med.

Vad är det för kaffe du dricker? Nespresso ? Och vilken maskin använder du?
Hemma dricker jag vanligt gevalia i min moccamaster, just nu mellanrost annars mörk. Ute är min standard kaffe med mjölk, trist skitgott!

Jag undrar vad du ville bli när du var liten?
Det har gått från veterinär och psykolog till make up artist. En något udda blandning,. dock skulle jag fortfarande vilja utbilda mig till något inom psykologin och det mentala, kanske i form av samtalscoach eller liknande.

När du gjorde bort dig rejält senast?
Häromdagen när jag öppnade käften och avslöjade vad min pojkvän får i 25årspresent ,. för min pojkvän. Jag pratade om planeringen för de kommande helgerna och insåg en halv sekund för sent att jag hade sagt det faktiska ”ordet” som avslöjade hela grejen för hur jag ska fira honom. Jag bet av mig tungan samtidigt som jag skrek, skrattade förtvilvlat och grät av ilska. Så oerhört klantigt och detta lär jag få äta upp tills döden skiljer oss åt ,.

 1. Jenny skriver:

  Haha jag håller med ovanstående om söndagarna i Oslo. Har iof aldrig bott där på heltid men man blir ju galen om man behöver något. Det blir väl bättre (=öppnare) där med dock, som tur är.

  Torr i huden av träning? Att man skulle bli det av träning i sig har jag aldrig hört, är det så?
  Eller är det bara duschandet som man (jag) ju ändå gör varje dag?

  Nåja, till min egentliga fråga! En fråga om några skonsamma tips för att träna ryggen? Har en gammal ryggskada som gör sig påmind ibland, blir bättre när jag tränar men får ändå små dippar. Nu har jag inte kunnat träna på en vecka så det kryper i kroppen!

  1. fia skriver:

   Jag älskade grejen med söndagar eftersom alla är lediga vilket var enda gången på hela veckan som alla kunde samlas 🙂

   Torr i huden vet jag inte heller, men jag har inte problem med det tack och lov.

   Ryggen: Utåtrotation som stärker upp Rotatorcuffen (musklerna vid skulderbladet), Sittande Rodd, Sneda & raka liggande rygglyft, ev Chins när du är lite starkare. Ska ordna ett rygg inlägg.

   Krya på dig!

 2. pilla skriver:

  Kul att läsa att du gillade söndagarna i Oslo, tycker det är rena mardrömmen när allt är stängt 🙁

  1. fia skriver:

   Såå roligt att ha mysiga pannkaksfrukostar med alla vänner för ingen jobbar. Film och trängsel på Bunpris 😉

 3. Rebecca skriver:

  Hej! Har precis hittat till din blogg och gillar den jätte mkt! Jag är jätte inne på att bli PT och skulle verkligen vilja veta vad din utbildning kostade? Mvh Rebecca

  1. fia skriver:

   Tack 🙂 Min utbildning till cert. Träningskonsult kostade 53 000 kr och är mitt bästa köp hittills.

 4. Linda skriver:

  Hej!
  Tänkte höra med dig lite om protein?
  Jag vill gå ner lite i vikt, bara några kilon men framförallt bli av med lite fett och bli tightare och slankare.
  Kan man dricka protein då? Kan man dricka det som mellanmål på dagarna istället för att äta tex en frukt?
  Går man inte upp i vikt om man dricker protein?

  1. fia skriver:

   Jag dricker själv proteinpulver och vet många som gör det trots olika mål med träningen. Tanken med det är att du ska få i dig en snabb återhämtning efter träning eller som ett lätt mellanmål. Tränar du hårt går du inte upp av att dricka protein, det beror på hur du använder det.
   Så ja, drick protein efter din träning och ät middag inom några timmar. Lycka till!

 5. Paula skriver:

  Haha bra jobbat med att avslöja presenten. Förstår att du blev butter haha 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..