PASTAFRÅGAN ?

Någon frågade mig om jag aldrig äter pasta och svaret är nästan nej. Jag äter pasta några få gånger per år just för att jag upplever att det lägger sig som en klump i magen och inte för så mycket gott med sig. Jag upplever att det finns så mycket bättre alternativ på kolhydrater än just pasta.

Däremot kan jag få ett redigt pastasug någon gång i halvåret och då slänger jag gärna ner några spagetti till middag för att sen klara mig ytterligare några månader innan behovet kommer tillbaka.

Koka valfri pasta och låt svalna en aning, rosta solrosfrön i en torr stekpanna och lägg på en servett. Stek hakad vitlök i olivolja, blanda ner en burk grön pesto och dra ner solrosfröna. Blanda samman med pastan och servera med tex. kyckling eller laxbitar och en stor grönsallad.

 1. Desiree skriver:

  Jag är ingen pasta-lover, föredrar potatis. Håller med om klumpkänslan i magen och sen så är ju smaken ingen höjdare enligt mig.

  1. Mycket rotfrukter som potatis, morötter osv. Gryn, frön och råris. Ibland fullkornsbulgur.

 2. Erica skriver:

  Jag äter pasta och jag har tom gått ner i vikt handlar ju bara om hur mycket man äter och gör av med så att pasta är dåligt är ju bara bullshit

  1. Det finns andra kolhydrater som har mer näring och nyttigheter än pasta och precis som jag skriver så handlar det om vad jag anser och vad jag mår bra av. Jag väljer pasta när jag blir sugen men det är inte mycket än så.

   Helt rätt att det handlar om hur mycket man stoppar i sig och gör av med men samtidigt är näringen i maten otroligt viktig och samtidigt sammansättningen av våra måltider så vi kan ta tillvara på allt det nyttiga.

   Men jättebra att du trivs med pasta 🙂

 3. Carolin skriver:

  hej
  Jätte bra blogg:)
  Var utbildade du dig till pt, vad heter skolan? är själv väldigt intresserad.

  1. Hej och tack! Det finns massa svar om du läser igenom bloggen, bla i kategorierna som ”fia svarar”.
   Du har även min skolas logga här på höger sida i bloggen, The Academy.

 4. sofia skriver:

  herregud… pasta <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..