PAJ ME BABY!

Det händer att jag ramlar ner i pajträsket och får deg på hjärnan i flera veckor. Jag fantiserar om fyllningar, klämmer försiktigt på mjölpåsen och försöker desperat linda in frysen i pajdeg. Jag blir besatt, stånkar när jag får paj på tallriken och skriker ”pajeen” i sömnen.

Gör en pajdeg på grahamsmjöl och förgrädda i 12min. Fyll med spenat som du har blandat med stekt lök, ev svamp & andra grönsaker, toppa med fetaosten och äggstanning gjord på 2 ägg, en skvätt grädde och kryddor. Grädda i 175-200 grader tills den stelnat i mitten. Servera med en enorm sallad och keso.

 1. elsa skriver:

  det låter väldigt gott det där! men jag har en fråga: spelar det nån roll vad man använder för spenat? Köper du färska blad eller kan man använda hackad (fryst) spenat?

 2. Karin skriver:

  Kan rekommendera tonfiskpaj med stanning gjord på kesella och sojagrädde – görgott!:)

 3. Agnes skriver:

  Sååå gott! Brukar också göra paj ibland fast med tomat, färsk basilika och fetaost! Muuuumsigt! Men ska definitivt testa denna med spenat också 🙂

  Tack för en superpeppande blogg! Tack vare dig orkar jag fortsätta kämpa på gymmet! 🙂 KRAM!

 4. Emma skriver:

  Jag måste bara få berömma dig, och säga tack.
  Jag har det jätte svårt med mina matvanor och träning.
  Är beroende av söta saker, så beroende att jag kan bli riktigt arg på ingenting. Jag vet det är illa. Har insett att jag måste äta regelbundet och träna mer för att må bra. Saken är den att jag vet inte vad jag ska äta. Jag tröttnar väldigt fort på mat så det måste vara varierande. Men det jag vill säga är att du ger mig insperation till att försöka ändra min livsstil angående mina matvanor.
  Jag vill ju må bättre, undrar darför om du kanske ha några tips på lager om hur jag ska bära mig åt?

  Tack

 5. sanna skriver:

  Paj är nam nam! Jag gjorde en himla god vegetarisk medelhavspaj häromveckan 🙂 perfekta matlådor blir det också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..