SOV ÄLSKLING!

Att studsa upp ur sängen är en konst att avundas. Jag har perioder då jag får till den riktigt vilande sömnen och kan fångas av drömmarna i jakten på fullständig ro. Resultatet blir att jag glatt rullar ur sängen och snabbt stegar fram till speglen där jag smäller av ett riktigt vargflin till mitt nyvakna fejs.

Det är en sån morgon jag känner mig lite lätt oövervinnerlig och försöker älska alla mina fula tår och rädda världen innan frukost.

Tyvärr är det många som har missförstått det här med sömn och tror att det är ett steg närmare supermänniska ju mindre vi sover. Istället är det tvärtom:
Långvarig sömnbrist kan öka risken att drabbas av flera av våra stora folksjukdomar som till exempel diabetes, fetma, högt blodtryck, hjärtinfarkt och stroke. Det är dessutom mycket som talar för att långvarig sömnstörning är en bidragande orsak till bland annat utmattningssyndrom. Immunförsvaret är väldigt beroende av sömnen för att fungera optimalt.

Så låt oss prioritera sömnen för att bli bäst i landet på att agera studsbollar i gryningen. Ja?

 1. Paula skriver:

  Yes indeed! Jag är inte alls mig själv om jag inte får sova minst åtta timmar.

 2. Emelie skriver:

  Hjälp mig hitta motivationen igen!
  Jag har varit förkyld i tre veckor (Snacka om otur). Nu har jag varit frisk ett tag, men har ingen ork eller motivation till träningen. Jag som i vanliga fall älskar att träna. Hur får jag tillbaka min motivation? Varför försvann den? Haha. Kanske konstiga frågor, men det vore bra att få lite tips.
  Kramar! Tack för en bra blogg!

  1. Sandra skriver:

   Jag är inte Fia, men jag vet hur förödande en sjukdom kan va för träningen och träningsrutinerna, troooo mig. Börja smått, det är mitt tips. Och i början bara träna när du känner för det, och sen hålla tummarna för att gångerna du känner för träning/motion/aktivitet blir fler och fler och sen börja lägga upp rutiner så smått. Inte tvinga fram saker och ting, det tror jag på, vänta på kroppen. Lycka till! =) Sov gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..