FINA FISKEN

Jag får ofta höra att folk tycker det är svårt att få in fisk i kosten då de anses som svårt att tillaga. Jag protesterar friskt och vill än en gång hylla de simmande nyttigheterna. Något av det lättaste vi kan göra i matväg är att gnida in en fiskfilé i kryddor, slänga i den i en ugnsform tillsammans med spenat, riven palsternacka & creme fraiche så bakar den sig själv i ugnen. 

Orkar vi inte laga en hel fiskrätt står tonfisken, makrillen och den lyxiga laxen och väntar i hyllan, färdiga att slänga på frukostmackan.

Min frukostmacka á la helg består av kvarg på rågbröd med gravad lax, rädisor & groddar, samt några droppar citron och örtsalt. Till det avnjuter jag en skål med naturell yoghurt, osötade flingor, linfrön, jordgubbar & grapefrukt.

 1. Själv äter jag mer fisk än varken kött och fågel per vecka… Din macka såg sjukt god ut! Det ska provas!

 2. Jag har en fråga. Hur ser du på det faktum att väldigt många av världens 17 fiskezoner är utfiskade? Eller att den underbara tonfisken snart kan vara ett minne blott. Jag vill inte dömma´och kritisera på något sätt, så ta inte illa upp. Jag är bara nyfiken på hur du ser på saken. Har du tips på vad man kan äta om man inte vill äta fisk av dessa etiska skäl. Ha en fin helg!

 3. Linn skriver:

  Ser otroligt gott ut! 🙂

 4. Hmmm…..skriver lika fort som jag pratar ser jag, massor med ”felstavningar”, får ta det lite lugnare!
  Min medicin blogg som just nu inte sköts riktigt ordentligt men har många viktiga länkar har adressen http://www.jernsaxen.blogspot.com
  Kram och Mvh ifrån Oumberlige Peter!
  PS: Jag skriver inget som är jobbrelaterat allt pga ”tystnadplikten” som du vet så håller jag hårt på den!

 5. Hej Fia! Här kommer en raden ifrån ”Liraren” som stod brevid dig och din kompis på Ann Rosmans bokrealease, hoppas ni inte fick skavsår i öronen av mig, inte riktigt min mening, men när jag kommer igång har jag svårt att sluta! Jag såg nog hur du sneglade på min begynnande ”kagge”, jag lovar jag ska hugga tag i det nu, börjar med att göra en dagen goda macka som du visar på, jag äter faktiskt djäkligt nyttigt, bara i lite för stor mängd kontra förbränning! Tror inte du ska läsa min blogg, den är inte riktigt vad den borde vara, fast min medicinblogg jernsaxen.blogspot.com är lite seriösare!
  http://www.oumberligating.blogspot.com är för den ”modige” och för den som verkligen vill bejaka livet i alla dess former och vill se ”bortom” ytlighetens gräns…där livet börjar på riktigt! (ler) Som sagt, trevligt att träffas, var rädd om dig på alla sett…vrälden är galen och det var inte jag som började…!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..