RABARBERDRÖM ,

Min lillasyster är som sagt en riktig nisse i köket. Hon provar sig fram, smakar och fantasin flödar när hon får tag på osammanhängande ingredienser. Häromveckan svängde hon ihop en härligt fluffig rabarberdesert som passar till det mesta såhär på sommarkanten.

Koka upp ett gäng skalade & tärnade rabarber med en låda jordgubbar i en kastrull. Se upp så de inte bränns (rör noga) och låt koka på låg värme tills det blivit en bra kräm. Låt svalna något. Hacka hasselnötter, mandlar & solroskärnor, rosta i en stekpanna med lite flingsalt & olja så de får en fin färg. Vispa grädde och krossa några bitar mörk choklad. Varva sen rabarberkrämen, nötter & grädden i ett högt glas så det blir en lager på lager. Lägg gärna chokladen under krämen så den får en chans att smälta. Toppa med kokosflingor och servera.

  1. Det där lät otroligt gott faktiskt!

  2. dorina skriver:

    hej, jag har en fråga.
    är sukrin bra?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..