SVAR PÅ LÄSARFRÅGOR:

Vad tycker du om proteinpulver?

Jag märker att det finns en del som dricker proteinpulver fast de egentligen inte behöver det. Går du på två gruppträningspass i veckan, har ett stillasittande arbete och inte lever ett så aktivt liv så tycker jag att du klarar dig bra med att äta ”vanlig” hälsosam och proteinrik mat. Tränar du däremot flera ggr/v, är aktiv och har ett rörligt jobb kan du behöva fylla på med proteinpulver efter ett hårt pass, men det är väldigt induviduellt. Se över din vardag eller fråga någon om hjälp, men se upp så du inte bara dricker det för att ”alla andra” dricker det, det kan bli ett väldigt dyrt kissande eftersom kroppen inte heller kan ta upp för stora mängder protein.

Vad tycker du om måltidsersättning (ex nutrilett/naturdiet) som kortsiktig lösning?

Aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig ALDRIG.
Varför vill folk ha en kortsiktig lösning? Jag kommer aldrig att förstå det. Byt istället vanor och hitta nya rutiner, se över din livsstil och se din kropp som ditt liv. Hur du mår i kroppen påverkar hela livet vare sig du vill eller inte, så varför inte ge kroppen det bästa som den mår bra av dvs bra mat, motion, vila och träning i en bra balans?

Lova mig att aldrig dricka pulver istället för att äta mat. Det kommer inget gott ur det och är absolut ingen lösning på några problem.

 1. lisa skriver:

  Ang tidgare inlägg om pulver, JA LÄKARE OCH DIETISTER KAN ORDINERA/FÖRSKRIVA pulverdieter till personer som av olika anlednignar lider av sjukdomen fetma. det är alltså pulver motsvarande nutrilett, oftast modifast, vilket finns att köpa för alla på t ex apoteket eller ica. så äre. för vissa överviktiga kan pulvret vara nyckeln till ett smalare sundare liv. så är det bara. och det finns det evidensbaserade medicinska studier på!

 2. Amanda skriver:

  Angående måltidsersättning.
  Om man som jag pluggar och pendlar och då äter frukost vid 6 och lunch vid 11, så hinner man bli hungrig på dom 5 timmarna. Vad ska man då ta mellan dom två matpassen? har lektioner och hinner inte äta ett större mål.

 3. carro skriver:

  Tycker du inte att Herbalife som du käkat/druckit räknas eller?

 4. E skriver:

  Jag tycker inte att du ska yttra dig och använda ordet aldrig! Bara för att du har varit spinkfia hel livet och har lätt för att forma kroppen.. Endast läkare och dietister kan uttala sig ang pulverfrågan och någon sån är inte du! Du har betalat dig till en utbildning som enbart går ut på träning, inte dieter. Det finns många läkare som skriver ut pulver till överviktiga med sjukdomar som tex påverkar ämnesomsättningen, och det finns många som lyckats med en kickstart i form av pulver. Läs tex klingestedt.se. Nä, du blir mer och mer kaxig och trångsynt tycker jag,

  1. Elin skriver:

   ”Det finns läkare som skriver ut pulver till överviktiga med sjukdomar som tex påverkar ämnesomsättningen”.

   Menar du då att pulvret som skrivs ut påverkar ämnesomsättningen? Jag tolkade det så iallafall. Då är det en DOKTOR som har skrivit ut recept på ett visst pulver, inget nutrilett-pulver som man köper på ICA.

   Doktorer i allmänhet är dock ibland jävligt snabba på att skriva ut mediciner istället för att ordinera tex fysisk aktivitet som är lösningen på många problem.

   Att Fia säger no-no till pulverdieter tycker jag är BRA, för det är inte normalt att bara dricka pulver. Vi är gjorda för att äta mat, att få tugga ordentligt.

 5. Elin skriver:

  Fia: Du påstår väl inte att överskottsprotein KISSAS ut? Om så vore fallet skulle det ju vara lösningen på alla människors viktproblem, vi skulle kunna äta 5000 kcal protein per dag och INTE bli feta? Nä, tänk om tänk rätt, så funkar INTE våra kroppar och hur smart hade det varit för tusentals år sedan när vi inte hade så mycket mat om vi KISSADE ut proteinet? Snacka om slöseri!

  Protein som inte tas upp i musklerna omvandlas till glukos som kan användas, eller lagras i kroppen i form av FETT. Alltså, för mycket protein omvandlas OCKSÅ till fett. Glukoneogenesen kallas det.

  Mycket vanlig missuppfattning bland folk men som jag tycker att man som PT faktist borde vara medveten om.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..