SEMESTERMAGE?

Att äta frukostbuffé kan vara det bästa som finns när utbudet matchar smaklökarna. Tyvärr var våran på Santorini inte mycket att hurra för då den mest bestod av nutella, marmelad, rostat bröd och sockerkaka. För att ändå få en stadig mättnad åt jag en extremt fet grekisk yoghurt med musli eller flingor, aningens överkokta ägg med mestadels vitan och ibland något bröd med salami som variation.

Jag ser många som ägnar semestern åt att superfrossa dygnet runt i form av buffér, snacks vid poolen, toast mellan maten och otaliga öl på stranden. Jag antar att det är många som tänker att de ska ”unna sig” när de är på semester ,. det är bara det att väldigt många skulle må bättre av att ”unna sig” en hälsoresa istället för en frossartripp.

 1. A skriver:

  Suck. Jag läser din blogg ofta för att få träningsinspiration och bli peppad till att gå till gymmet, men inlägg som det här förstör verkligen. Hur kan du vara så dömande mot folk du inte känner? Bara för att man äter en crossaint till frukost på semestern betyder inte det att man struntar i sin hälsa och alltid frossar i onyttigheter. Jag älskar dina positiva inlägg, men inlägg som det här kan du strunta i tycker jag. Dessutom ska alla som kommenterar hålla med vilket ger en negativ känsla i kommentarsfältet.

 2. Fy fan. Vill man frossa på semestern är väl det upp till var och en. Hur kan du kalla dig själv hälsosam när det är uppenbart att du har någon smygätstörning.

 3. Evelina skriver:

  Ja, märkligt det där att vi vill unna oss o gärna på semestern, men hur mår vi istället, mindre bra skulle jag tro. Man borde ta vara på sommaren o lägga tiden på att ta tag i det där man annars inte hinner, som kanske träningen.

 4. Signe skriver:

  Håller helt med, och för mig är skillnaden på att unna sig och vardag, helt enkelt att man slipper göra mat själv, man behöver inte planera lika mycket för man går ut och äter. Sen att jag väljer salladen och inte snabbköket till lunch och fruktig, alkoholfri juicecoctail (för fyfan vad de är goda) istället för öl gör ju skillnaden mellan mig och folk som unnar sig skräpmat med trötthet till följd så att de inte kan njuta fullt ut av sin semester.
  Urs vad det låter som att man drar alla över en kam, men du förstår nog vad jag menar.
  Och på tal om mat har jag och mor just planerat matsedel några dagar framåt och såväl dina biffar som din underbara kycklinggryta med feta och soltorkade tomater ingår i våra planer, även denna gång ^^

 5. Vicki skriver:

  Jag skulle älska att leva hälsosamt under semestern också, men tyvärr är det ju så att när man inte har tillgång till kök blir det betydligt svårare. Jag var precis ute och tågluffade och i t.ex. Grekland finns det verkligen inga billiga och hälsosamma alternativ på restaurangerna!

  Till något helt annat, jag tittade på innehållsförteckningen till mitt kalkonpaket nyss och såg till min fasa att det innehåller både socker och 4 olika E-nummer, plus en massa annan skit jag helst inte vill stoppa i min kropp. Vet du om det finns något märke som inte innehåller en massa skräp? Är den man köper från charkdisken bättre än den färdigförpackade?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..