LÄSARFRÅGA, VATTEN?

Hej fia!

Jag dricker ca 4 liter rent vatten per dag utan att ha räknat in mat etc. Har haft träningsförbud i ett år pga att min kropp inte orkar, har varit på över 15 läkarundersökningar utan framgång. Så fort jag tränar blir jag sjuk igen. Jag måste ständigt ha vatten med mig eftersom jag får väldig huvudvärk om jag inte dricker. Det räcker med att äta en bit äpple innan det känns som jag ska törsta ihjäl och jag måste dricka. Detta gör att jag går på toaletten ca 15 gånger per dag eller mer. 

Hur påverkar detta min kropp och hur mycket vatten är sunt att dricka?

FIA SVARAR:

Det låter som att du har hamnat i en otäck cirkel. Efter de senaste årens ramaskri om att vi måste dricka mängder med vatten har många fått en ovana där de bär med sig vattenflaskor överallt för att inte törsta ihjäl som du beskriver. Vi behöver verkligen inte dricka så mycket som det kan verka på diverse löpsedlar. Vi glömmer lätt att all mat och dryck även innehåller och ger oss vatten. Att dricka mer än 4 liter om dagen utöver maten är inte bra. Detta påverkar din kropp negativt och tär på njurarna. Jag gissar att ditt kiss är alldeles genomskinligt vilket visar att du dricker för mycket, precis som alla andra symptom du beskriver så mår inte kroppen bra av detta.

Prova att vänja dig av med vattnet. Strunta i vattenflaskan, trappa ner lite i taget för att inte få en chock. Ha som mål att dricka ca 1-2 liter om dagen, ev. lite mer när du tränar. Men titta framförallt på ditt urin för att se hur du ligger till. Har du ljusgult och luktfritt har du en bra vätskebalans.
 

Är ni vattenflaskberoende?

 1. Hanna skriver:

  Många har redan sagt men JA, kolla upp diabetes! punkt nu.

 2. Linn skriver:

  Men, Elina. Läs igen!HUR ska Fia kunna veta? Hade hon trott att det var något allvarligt så hade hon förmodligen sagt det och inte tipsat om massa annat.

  Fia hade säkerligen inte en tanke på diabetes.

 3. Elina skriver:

  Men då kanske hon inte ska göra ett helt inlägg o tipsa om helt fel sak.

  1. Vicki skriver:

   Håller med om att det är rätt klantigt, brukar verkligen gilla Fia annars, men en person som inte har kunnat träna på ett år och har ständig huvudvärk lider nog av mer allvarliga saker än att dricka för mycket vatten. Så ett mer vettigt svar på den här frågan hade nog varit ”tyvärr, det här ligger utanför min kompetens, du borde konsultera någon inom sjukvården istället”.
   Sen hoppas jag för guds skull att läkaren redan har undersökt om det kan vara diabetes, annars blir jag livrädd över vården!

 4. Linn skriver:

  Håller med. Många blir så hysteriska kring vatten. Själv kontrollerar jag bara mitt urin. Skrev själv ett inlägg om detta för ett par månader sen. För det är ju som du säger, vätska får vi i oss från alla möjliga maträtter & drycker. Att ständigt konka omkring på en vattenflaska är många gånger onödigt.

  Ang. diabetesgrejen så tror jag att det stämmer också. Men att bli lite sne på Fia är bara fel. Som du,Elina säger, så är hon inte läkare. Så hur ska då Fia kunna veta?

 5. Elina skriver:

  Farligt att uttala sig om detta Fia. Låter ju som diabetes.. Jag tror din mediaboost har gett dig för mycket egoboost.. Tänk på att du bara är korttidsutbildad PT. Inte läkare..

  1. anna skriver:

   Håller med fullständigt! Du borde vara lite mer försiktig Fia och rekommendera en läkare istället!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..