ÖVNINGSTIPS:

Armhävningar kan vara den mest klassiska övningen som finns. Jag tänker dock att gamlingen behöver ett lyft och ger er därför några tips på variation:

– Armhävningar mot en stol/vägg/soffa/bänk/bräda för olika höjd:
– Armhävningar med benen på en stol/soffa/bänk/bräda för tyngre motstånd.
– Armhävningar i slow mation då du böjer ner men håller emot tills du nästan ramlar i golvet.
– Armhävningar med smalt grepp eller brett grepp för olika träffar.

Har ni fler varianter? Dela med er!

 1. Cecc skriver:

  Hej!En fråga som inte riktigt har med inlägget att göra men som jag kom att tänka på. Om det hade varit så att du inte var naturligt smal utan hade lite ”hull” på kroppen. Hade du då haft en annan syn på mat då?Hade du varit mer strikt då eller ändå haft tänket att man ska unna sig och tänka att det inte är vikten som är det viktiga?Kul att veta:)

 2. a skriver:

  @Föräldrafitness: Tack snälla för tipset om knogar, det ska jag prova! Vad glad man blir när folk hjälper varandra i kommentrarerna, är ofta så just i denna blogg har jag märkt. Underbart.

 3. M skriver:

  Jag brukar göra mina med benen på en pilatesboll, ger lite extra utmaning åt balansen och så blir det ju tyngre då också 🙂

 4. Mattias skriver:

  Det viktigaste först, att man gör dem med bra form.skrev om det på min blogg förut: http://mattiashandley.se/snyggare-hallning-eller-battre-liv-eller-storre-muskler-eller-bara-slippa-skador-och-sjukdom-100_procent/

  När man kan göra många armhävningar med god form kan man börja variera. Plyometriska arhävningar är sjukt bra. Med knuff (dvs så att man lättar från golvet) eller med klapp är riktigt utmanande, och bra för explosiviteten.

  Sen finns ju kinesiska armhävningar och dive bombers som nästa steg, vilket ger ännu mer utmaning.

 5. Sigrid skriver:

  Då man gör i takt till musik – man får en annan touche och när man gör hälften, sedan den andra hälften. Dvs man går ner hälften av vägen och sedan resten, sedan upp hälften, och sedan fullt upp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..