DEN ÖPPNA BAKSIDAN,

Ni är många som mejlar med frågan ”hur tog du dig dit du är idag”. Jag blir alltid lite nervös när jag jag ska svara på detta för jag har ingen aning. Jag har alltid vetat att jag vill ”lyckas” men kunde aldrig föreställa mig hur det skulle gå till eller vad ”lyckas” riktigt innebar. Samtidigt som jag känner mig tacksam för att min karriär kan inspirera människor blir jag lite rädd för att det ska uppfattas som ”enkelt”.  Jag tror att det är lätt att missa allt slit som ligger bakom varje framgång, varje erkänd prestation eller ett varumärke. Det är lätt att dras med i det glammiga, charmas av berömmelse eller framgångshistorier och känna att ”det där vill jag också göra”.

Som idag och alla andra veckodagar spenderar jag 5-6 timmar med datorjobb INNAN jag går till gymmet för att jobba 5-6 timmar. När jag sen är klar där är det raka vägen hem och öppna datorn för att dubbelkolla allt för nästa dag. Jag lever för mitt arbete, älskar att jobba med det jag gör men det krävs otroligt mycket för att balansera mitt jobb, min hälsa, vänner/familj och förhållande vilket kräver uppoffringar, tålamod, förståelse och tajming.

Min poäng är att ha alltid i baktanke att människor som lyckas med något ofta viger sitt liv åt sitt arbete. De får prioritera bort många saker för att jobba vilket inte alltid framkommer av framgångshistorer.

,. och det kanske viktigaste av allt: Alla är bra på olika saker så känn efter vad du verkligen vill göra.

,. och med det säger jag och brillorna GOD MORGON!

 1. Linnea skriver:

  Hej Fia!
  Har haft en riktig tuff sommar&höst. Träffade för mycket människor som var ”energitjuvar” och humöret sjönk på bara några sekunder till botten. Jag stängde in mig i en bubbla och orkade inte träna, plugga eller träffa mina vänner bara för att slippa att någon tog all kraft ifrån mig. Vad jag inte insåg var att jag aldrig fick någon ny energi utan träningen, ett lyckat prov eller att träffa mina vänner och prata med dem på riktigt.

  Jag har följt din blogg nu i någon månad och måste ge dig en eloge för att du inte bara orkar vara människa utan även orkar peppa oss läsare och dela med dig av din ”Fia-power”.

  Jag är på väg upp nu igen och detta inlägget fick mig att inse att det inte är kört och att om jag bara står ut lite till så kanske jag också har energi nog att stå emot ”energitjuvar” och ge min energi till andra, te.x mina vänner som trotts min ”bubbla” har stannat kvar och hjälper mig nu mer än någonsin.

  TACK för din blogg Fia, den är dagens höjdpunkt!

 2. Tove skriver:

  Bra inlägg, men jobbigt att läsa samtidigt… Jag befinner mig i början av ett vägskäl, jag känner mer och mer att det jag jobbar med inte är vad jag vill ägna resten av livet åt, utan drömmen skulle vara att få jobba med människor och hälsa på något sätt, min nystartade hälsoblogg är mitt första steg för att känna på vad jag eventuellt skulle vilja pyssla med istället. Jag vill jobba med något jag brinner för, men jag vill inte lägga all min tid på jobb, så kanske är det en svår ekvation att få ihop. Men vi får se vart livet och bloggen leder mig =)

 3. Hej!

  Ta jättegärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där det finns smycken och accessoarer för dig och ditt hem.

  Vänliga hälsningar,
  Miss Alicia

 4. linda skriver:

  Det finns inget värre än att vara på ett jobb dag ut och dag in som man vantrivs med, men har man hittat det man brinner för och dessutom jobbar med det så kan det inte bli bättre, då har man samtidigt kul även fast det är hårt jobb! 🙂

 5. Helene skriver:

  Fia, jag är så förvirrad, har ju stått still i vikt så länge nu (vägt ca 80 kg till mina 170 cm i något halvår) trots att jag tränar 4 pass i veckan, senaste 8-veckorsperioden var det löpning 5 km 1 g/v, styrka+cardio 3 ggr/v (styrka ca 15-20 min 5-6 övningar med 10×3 reps) och sen en dag med lång pw. Jag äter enl GI (fungerar inte med LCHF har testat flera ggr långa perioder) och äter ca 1300 kcal/dag med bra fördelning, mer protein än fett och bara lite kolisar.

  Jag fick då höra att jag skulle köra tung styrka 3-4 ggr/v och det har jag gjort några veckor utan att något händer. Går pw till/från jobbet totalt 60 min per dag.

  Nu sitter jag och googlar och läser träningsbloggar för att lägga upp nya 8-veckors upplägg och får så motstridiga uppgifter, några PT skriver att man ska inte köra tung styrka om man vill gå ner i vikt utan lågintensiv träning såsom pw och lätt löpning och andra skriver att man absolut ska köra tung styrka om man vill få fart på en trög kropp?`vad gör jag?
  !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..