INTERVJU SUSSIE, DEL TVÅ,.

Jag intervjuar min klient Sussie som gått från soffpotatis till fitnesstjej på mindre än ett år. Läs första delen HÄR!

Vilka resultat har du fått av träningen och din nya livsstil?

Visst har jag blivit av med kilon och måtten har minskat men det är inte kilona som jag har fokuserat på utan jag ville ha en tajtfin kropp. Mina depåer på armar och lår har försvunnit, vilket jag trodde var en omöjlighet från början. Men med tid och tålamod så kommer man väldigt långt.

Vilka resultat betyder mest för dig?

Att mina lår har försvunnit. Jag har skämts över dem hela mitt liv och för första gången så kan jag säga att jag är riktigt nöjd med dom och känner att jag kan också bära stuprörsjeans. Min hy har blivit bättre. Jag känner mig mycket piggare och det betyder också mycket, förut var jag ofta trött och lite smågrinig.

Hur gör du när motivationen tryter?

Tänker på hur jag mådde förut och åker iväg iallafall. När jag saknar drivkraften så finns Carina där med hennes positiva energi.
Hon betyder en väldigt stor del i min träning, eller i mitt liv överhuvudtaget. Hon finns där och stöttar och pushar på. Det är skönt att kunna prata med henne om allt det här som jag har gått igenom under den här resan. Jag vet att hon finns där. Vi har haft många roliga träningspass tillsammans och har också genomfört ett antal tävlingar tillsammans bla tjejvättern, halvvättern, vätterrundan. Sprungit midnattsloppet och tjejmilen har vi också gjort.

,. fortsättning följer!

  1. Hmm skriver:

    Tack för många intressanta inlägg, först och främst. Här kommer en fundering, inte menat som kritik: Jag tycker inte att utseendet är ett särskilt starkt eller bra skäl till att träna. Dels så blir träningen indirekt ett kontinuerligt ”straff” för hur man ser ut/har sett ut, dels så är belöningen helt kopplad till något ytligt o därför ger den inte lika stark lycka som om du tränar för att må bra. Har du svag självkänsla och botar det med en snyggare rumpa, så har du fortfarande massor att jobba på inuti. Det kommer ikapp. Träning är livsviktigt; det gör dig glad och pigg och stark och allt. Och allt detta trodde jag PT-Fia-bloggen stod för. Vi är många som är glada att vi efter 20 genomskådat tonårstidens största lur: Veckorevyns klassiska utseendehets. Därför blir jag lite förvirrad och ledsen av att se hur den här bloggen framställer problemen ibland. Det ständiga pratet om att ”alla är sockerberoende”. Sant, men: Det STÖRSTA problemet bland unga tjejer är inte sockersug, det är att man (pga Veckorevyn mfl) SVÄLTER sig, dvs äter för lite och flirtar med ätstörningar. Ändå tar du bara upp ”hetsätning” när du nämner ätstörningar. Det står hela tiden i denna blogg att man ska inte vara extrem osv – och det är fantastiskt bra! Tack för det. Men ni vet väl att UNDERVIKT är ett större problem än övervikt i gruppen ”unga tjejer”? Ändå fokuserar bloggen hela tiden på att ta bort sötsug, inte ”unna sig för mkt”, och en del kamouflerat Veckorevynsnack om utseendet (som här när du publicerar ett helt inlägg om att man inte ska ha depåer på låren och så vidare, ja det är ju budskapet som fastnar i läsaren). Så, med all respekt (verkligen!): Det hade kanske varit mer lyckat att verkligen utgå mer från äkta självkänsla, och mindre från komplex i en blogg som påverkar många många unga tjejer? Förlåt men jag har så stora förhoppningar om att ”PT-Fia” kan påverka unga tjejer i rätt riktning. Gillar dig jättemycket, men snälla se upp så du inte går ärenden åt dom som gör flickor ledsna….

  2. Felicia skriver:

    Du skriver ju ofta att man ska variera sin träning och köra olika saker i olika perioder, vad tycker du då om att köra en och samma sak fyra gånger i veckan i en månad och sen börja om igen? Som tex. bodypump 4 gånger en vecka, nästa vecka 4 gånger spinning, nästa vecka fyra gånger tung styrketräning och sista veckan fyra gånger bodystep? Och sen börja om på samma varv igen? Tack för en superblogg!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..