HEJ PAJ!

Den senaste tiden har inte bestått av så mycket mer än äppelpajer i pajväg vilket gjort att jag nästan glömt hur otroligt gott det är med de matiga varianterna. Häromdagen svängde jag ihop en kycklingpaj som snabbt tog sig till toppen i smaklöken.

Vilken är er bästa matpaj?

Knåda ihop en pajdeg med kvarg och grahamsmjöl som bas, tryck ut i en pajform och grädda i ca 175 grader i 10 min. Stek hackad kyckling och gul lök tills det fått färg och krydda. Lägg ner tinad broccoli i pajskalet, häll över kycklingen och blanda en äggstanning på ett par tre ägg, valfri mängd fetaost, grädde och salt/peppar som får täcka pajen. Klipp serranoskinka och stoppa ner i pajen. Häll över äggstanningen och grädda i ugnen på 200 grader tills äggstanningen stelnat och pajen fått färg. Servera med valfri sås och sallad.

  1. Sigrid skriver:

    En helt fantastisk med mozarella, tomat, basilika och lite lite pesto. I ugnen smälter mozarellan tillsammans med peston och basilikan och det blir otroligt läckert!

  2. Lovisa skriver:

    Min mamma gör världens godaste matpaj, med morötter och fetaost. den är bäst, alla kategorier!

  3. Louise skriver:

    Funkar det för dig att bara ha kvarg i degen?
    När jag provade att byta ut allt smör mot kvarg resulterade det i en superSEG pappers-liknande Botten… Nåt knep? 🙂

  4. Gud så gott det där såg ut! Det blir definitivt en middag gjord på det där receptet i veckan! 🙂

    Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..