SVAR PÅ LÄSARFRÅGOR:

Vad är det för skillnad på den titeln du har nu (innan den här utbildningen är klar) och den du kommer få efter avslutad utbildning?

Idag är jag cert. Träningskonsult vilket innebär lic. Personlig Tränare, lic. Styrketräningsinstruktör & lic. Hälsoinformatör samt en grundutbildning. Nu går jag lic. Kostrådgivare som är en uppgradering på min titel som Träningskonsult. När jag är klar med den blir jag alltså: cert. Kost- & Träningskonsult vilket innebär att jag även är lic. Kostrådgivare.

 

Hej Fia! Jag älskar din blogg eftersom den handlar om det jag älskar mest här i livet – hälsosam kost och träning. Min dröm är att utbilda mig inom de ämnena och ha det som yrke i framtiden. Vad har du gått för kurser? Har du gått på Högskola? Och hur lång tid tog det att gå de kurser du har gått? Kostade det något?

Se svar på utbildningens steg i frågan ovan! Jag utbildade/utbildar mig via The Academy här i Stockholm. Du har möjlighet att själv välja hur tätt du vill lägga upp dina utbildningar eftersom de finns olika kursstarter, jag lade upp mina utbildningar på ett halvår för att verkligen få ta till mig det och lära mig ordentligt. Mer info om priser, utbudet och kurserna hittar du på deras hemsida www.theacademy.se , lycka till!

Hur mycket förstör alkohol kroppen!? Hur mycket alkohol är okej och inte?

Alkohol är aldrig bra sen kan det råda delade meningar med vad man anser vara okej. Var och en får hitta sin egen gräns och jag vill säga såhär:

– Strunta i träningen dagen efter. En promenad kan vara skönt för den friska luftens skull men att lyfta på tyngder eller träna hårt är lika bra att hoppa över.
– Myten ”ett glas om dagen är bra” är en just en myt då det dåliga väger över det lilla som skulle vara bra med det.
– Drick varannan vatten och ät något innan du går och lägger dig.
– Drick dig inte full varje gång du går ut. Det blir lätt en dålig vana och du får i dig onödigt mycket alkohol plus att det kommer så mycket annat dumt med att vara för full.

Det här med att inte dricka har en tendens att reta upp folk. Ett sätt att slippa bli anklagad för att bli tråkig är att blanda en alkoholfri drink och helt enkelt inte tala om att man kör en nykter kväll. Jag kan lova att ingen kommer märka skillnad i slutändan ändå.
Tex. en ”Aquatini” med bubbelvatten, frysta bär och ev. någon jucie i ett snyggt glas. 

Hur ser era akoholvanor ut? Vad säger omgivningen om ni kör nyktert?

 1. Sara skriver:

  Jag har varit på många fester med olika folk hela tiden och det är ingen som sagt (på allvar) att de tycker jag är tråkig. Jag vet inte om jag har väldigt förstående och snälla vänner som liksom bara säger ”är du säker på att du inte vill ha en cider” och säger man nä så är det bra med de liksom. Det har varit så i flera år så nu blir de nästan chockade om jag väl dricker någonting.

  Sen nu när jag har åldern inne till att gå på krogen så kan jag mycket väl ta nån drink om man är ute och dansar men jag har inget intresse av att bli full, vissa kanske tycker det är tråkigt men jag och mina vänner brukar ha roligt endå även om någon inte dricker.

  Sen gällande den här frågan om kakor du haft uppe mycket, om vad omgivningens reaktioner blir om man säger nej till en kaka eller säger nej till fredags godiset så kan mina vänner under kvällen/fikan säga ” är du säker på att du inte vill ha någonting?” svarar jag då nä så är det liksom okej.

 2. linnea skriver:

  Har sedan nyårsafton inte druckit mer än 5 glas vin och de väldigt utrspridda. Efter att som många här festat mycket och ofta får man kommentarer om att det är pensionärsvaring när jag inte längre dricker mer än 0.5-1 glas om ens det. Folk undrar om jag är gravid när jag beställer cola på krogen de få gångerna jag går ut haha, är dessutom smal som en sticka så folk kopplar alltså nykterhet till graviditet.

  Vill tillägga att jag är 22 och saknar inte att vara bakis eller full samt att jag sparar pengar på att inte lägga ut några tusenlappar varje månad på alkohol

 3. sofie skriver:

  Hej!
  jag behöver gå upp i vikt och undrar om du har några tips på hur? det är väldigt viktigt för mig att äta hälsosamt och jag vill inte äta så mycket fet mat.

 4. Fatima skriver:

  Jag brukade festa ganska mycket och var lite av en partytjej (som även feströkte) innan jag blev gravid för drygt ett år sen. Under graviditeten drack jag inte en droppe (eller rökte) och nu när jag har en dotter på 6 månader tar jag ETT glas vin till maten ibland. Feströkandet har jag lagt på hyllan. Jag kommer nog att festa till det lite mer i framtiden igen när min dotter är äldre och kan ha barnvakt, men inte på samma sätt som förr. Nu är prioriteringarna annorlunda och det känns inte värt att offra en hel söndag på att vara trött och seg i skallen.

 5. Elina skriver:

  jag har supit mycket i mina dagar, festat och stått i.
  Idag är jag helst nykter men älskar rött vin till mat och dricker gärna ett glas eller två någon helg i månaden.är det fest och jag känner för det så kan jag gå all in, men aldrig längre så att det blir en bakis-dag. det har jag inte lust och tid med längre!

  brukar du aldrig dricka?

  / Elina

  elinategel.blogg.se, en blogg om träning, mat, mode och livet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..