HEJ DAGBOKEN,

Jag insåg att jag kanske formulerade mig lite luddigt när jag bad er ”berätta hur ni vill ha pt-fia”, jag menade alltså om ni har några önskemål och tips på vad ni gillar att jag skriver om och inte att jag försöker ändra eller anpassa mig som person till någon annan, vill bara förtydliga det.

Som alltid är ni otroligt fina som ger mig allt stöd och väntar när jag behöver mina andetag. Det är inte alltid lätt att försöka tala klartext och berätta allt om vem man är, vad man står för och hur man lever och tänker i en blogg men jag försöker hålla en bra balans mellan min personlighet, yrke, privatliv och vardagsliv.

På den senaste tiden har mina arbetsuppdrag ökat från alla håll och kanter vilket gjort till att min egen hälsa och framförallt träning har kommit i kläm och inte hunnits med som jag vill. Eftersom jag älskar mitt jobb och bara njuter av det som kallas karriär har min kropp fått nöja sig med det lilla vilket till slut påverkar mitt välmående och jag har gått utan träningslust. När arbetsdagen var slut ville jag bara ut ut i naturen och den friska luften, blotta tanken på att stanna ännu längre inne i det svettiga och bacillfyllda gymmet har gett mig gråa hår och jag har prioriterat skogen, promenaderna och luften framför min vanliga träning. Den uteblivna träningen har tillsammans med allt som skett inom jobbet gjort att jag stressat upp mig och känt att jag inte räcker till med ständigt dåligt samvete över att inte hinna allt jag vill.

Idag känner jag för första gången på länge ett stort pirrande sug efter allt det där som innebär styrketester, svett och regelrätt träning. Jag är så tacksam över känslan av att äntligen vilja pressa häcken i ett rejält benpass och jag längtar efter träningsvärken.

,. jag tror jag försöker säga att livet och lusten till olika saker går upp och ner. Vi är inga supermänniskor utan behöver följa den berg-och-dalbanan som det innebär att ha en vardag. Jag lär mig varje dag hur min kropp fungerar och vad jag mår bra av. Det viktigaste kan nog vara att vi vågar låta oss vila när vi behöver det och att vi låter oss pausa samtidigt som vi vågar prestera, prova nya saker och vågar misslyckas.

Jag återkommer så smått under morgondagen.

 

 1. Rebecca skriver:

  Så peppande och sanna ord! du ger kraft!

 2. Elina skriver:

  Jag menar bara att om Fia valt detta yrke och valt att tjäna bra på det så är det ju otroligt mycket slit som gäller. Och att istället för att behöva ta pauser titt som tätt försöka skapa en balans så som hon gör med sina kunder i deras träning? Att kunna ha tid för både jobb, fritid, blogg och sin egen hälsa. Man jobbar för att leva,Inte leva för att jobba det är en viktigt tanke att komma ihåg oss ett vilket yrke man har.. :/ menade inte något illa! Jag skulle själv aldrig klara det tempo Fia har i vardagen så det är förståeligt att man måste andas ibland men det är viktigt att försöka balansera det så att man inte ska behöva det utan att man jobbar och sen går man hem och släpper det för att ta nya tag. Fia, du skriver ju att du ofta tar med jobbet hem om kvällarna.. jaja det blir alltid misstolkningar när man skriver på internet..

 3. Anna skriver:

  Elina, vilket virrigt inlagg. Vad vill du ha sagt egentligen? Forst verkar du antyda att Fia ar vek men i nasta andetag sager du att man maste kunna saga nej. Generellt tycker jag att folk ska lasa inlagg lite nogrannare innan de kommenterar, det ar sa enormt mycket missforstand och feltolkningar hit och dit. Antingen ar folk rent ut sagt dumma eller sa maste det vara sa att manga bara laser vartannat ord och sedan sjalv fyller i luckorna men vad som passar in i ens bild de vill mala upp. Skarpning!

  Fia, du ar toppen och en enorm inspirationskalla!! Bamsekram

 4. Anna skriver:

  Tror det är väldigt farligt att ha kravet på sig att man MÅSTE träna. Det är egentligen helt sjukt..kan känna igen mig i det. Som du säger måste man följa sitt inre,säger kroppen ifrån så ska man inte tvinga sig. Det är sån press och stress överallt med träning och mat,till och med jag som aldrig trodde jag skulle bli påverkad har blivit det. Pillar i mig mitt kvarg och får dåligt samvete när jag tar en kaka. Får dåligt samvete när jag inte tränar mina 4 dagar i veckan. Tror faktiskt jag ska sluta läsa alla bloggar och alla tidningar,för alla påverkar en. Din blogg har alltid påverkat mig på ett bra sätt dock,men man blir lite förvirrad när du ena stunden promtar med promenader VARJE dag,för att sedan säga att man ska promenera när du känner för det,att man ska kunna unna sig lite socker ibland men ändå känner man att du är emot det. Förstår det inte kan vara ett lätt jobb att driva en sådan här blogg,många blir påverkade. Men tycker ändå du gör det riktigt bra i stora hela.Stor kram!

 5. ptfia skriver:

  Observera att jag inte har tagit en paus med mitt arbete utan enbart bloggen för att jag inte hinner med. Det verkar lätt bli missförstånd.

  För övrigt ser jag inte ner på någon, förstår inte vart den tanken kommer ifrån.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..