DET OTÄCKT UTSÖKTA TIPSET!

Som tack för att min kompis Stefan fick låna soffan häromdagen bjöd han på en frukostkombination som var så delikat att jag ramlade av stolen av lycka. Jag har någon slags hatkärlek till den så viktiga makrillen och blev nu alldeles salig över den goda mixen av fisk och ägg. PROVA!

 

Öppna en burk makrill och gojsa sönder fisken i tomatsåsen. Stek ett ägg på en sida så solsidan lämnas orörd, salta med örtsalt. Rosta valfri brödskiva i en brödrost och bre ut makrillen på mackan, toppa med ägget och strö över dill. Avnjuts bäst med bestick för minst drama.

 

  1. Agnes skriver:

    Jag brukar köra en lite latare, men fortfarande oväntat god, variant till frukost! Skivar kokat ägg över rågbröd och drar på lite tonfisk på tub. Snabbt, gott och mättande!

  2. Vanessa skriver:

    Åh, det låter gott. Jag har också hatkärlek till makrill i tomatsås, och till tonfisk. Det är gott, fast äckligt också. Skitstörigt. Men det godaste receptet med tonfisk är ris, tonfisk, kokt ägg i bitar, ärter, majs, lök och CURRY. Stek löken, och rör ihop allt det andra sen. Massor av curry, lite peppar och salt.

  3. Amanda skriver:

    Haha ”avnjuts bäst med bestick för minst drama”. Ge mig en like-knapp!

  4. Åh! Det måste prövas 🙂 jag brukar äta omelett med ris och makrill (och gärna lite wokgrönsaker/annat grönt) supergott!

  5. Tina skriver:

    Undrar hur det blir om man rör ner makrillen i äggröran? Tror jag skall prova. Får så ont i magen av bröd.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..