MOSAD INGEFÄRA?

Potatismos i all ära men det finns otaliga varianter på rotfruktsmos som kan ge den gamla klassikerna en rejäl utmaning om smaklökarna. Jag har tidigare beskrivit ett palsternacksmos och vill nu lyfta fram det här spenatmoset som syrran bjöd på i somras:

Köttfärsbiffar med spenatmos:

,. koka ett gäng palsternacka, potatis och morötter mjukt. Mosa och vispa med elvisp, häll ner några skvättar grädde och krydda med några cm ingefära, basilika och salt/peppar. Avsluta med att blanda ner ett par deciliter uppkokad och avrunnen spenat för att få en fin grön färg och servera med tex. köttfärsbiffar och chilliyoghurt gjord på grekisk yoghurt, chili, paprikapulver, salt och peppar.

 

 1. Linn skriver:

  Fasen så gott!

  Jag brukar göra såser på créme fraiche, kvarg eller turkisk yoghurt som jag blandar ut med lite sweet chili-sås. Sweet chili är ju inte direkt världens nyttigaste sås, men denna blandning är alldeles för god!

 2. Ser riktigt smarrigt ut!! 🙂

 3. mari skriver:

  =) Det såg väldigt gott ut…..

 4. mari skriver:

  =) Det såg väldigt gott ut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..