DET ULTIMATA HEMMALAGADE?

Efter en lyxig fredagsmiddag med kött och gratäng kände vi för traditionell husmanskost på lördagsdejten. Vi spenderade en knapp timme med att rulla köttbullar, vispa potatismos,  koka lingonsylt och sås och, allt i sann hemlagad glans. Vi konstaterade att visst skulle man kunna köpa pulvermos, frysta köttbullar och lingon på burk men de lilla tid man spar är inget värt mot näringen, sällskapet och smakupplevelsen som kommer av egengjort.

Potatismos med grädde, salt och vitpeppar.
Gräddsås på grädde, redning, soya och peppar.
Lingonsylt på lingon, vatten och lite lite syltsocker.
Köttbullar gjorda på blandfärs, mellanmjölk, ströbröd och kryddor.

 1. linda skriver:

  åh va gott!! nu blev jag hungrig!” 🙂

 2. Anonym skriver:

  Jag har tre kusiner som har barn och dem har aldrig kommit på tanken att rulla egna köttbullar för tiden inte finns..

  För egen del har jag aldrig gjort egna köttbullar eller pannbiffar men jag kan tänka mig hur svårt det är att göra egna då jag har en farmor som alltid lyckas att bränna och göra så att dem blir torra varje julJag gillar hemlagad mat men vet hur svårt det är och hur lång tid det tar att verkligen lyckas. Sen gillar jag inte senap..Jag har inga problem med hemmagjord mat, men jag gillar saftiga köttbullar/biffar som faktiskt håller ihop.Mamma och pappa är faktiskt bra på att göra såna men då är vi uppväxta med pannbiffar inrullad i bacon… Sen äta fabriksfabrikat någon gång ibland dödar ingen.

  Köttbullarna ser torra ut!!!!

 3. sigrid skriver:

  finns verkligen inget godare än det där. Det där har varit min favoritmat ända sedan jag var 7

 4. Emelie skriver:

  gud vad gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..