SVAR PÅ LÄSARFRÅGOR:

Har bara en fråga angående allt du äter. Varför finns inga bönor, ärtor, linser och groddar m.m. med i din matvecka? De är ju toppenmat! Billigt, nyttigt, miljövänligt och GOTT samt att det går att variera i en oändlighet! Varför inte liksom?

Eftersom det bara var en vecka så betyder det inte att det är allt jag äter. Jag noterade vad jag åt just den veckan och då såg det ut såhär, det varierar mycket. Det är inte av någon speciell anledning som de livsmedlen inte fanns med utan det är som med det mesta att det går i perioder men jag håller med om att det är både gott, billigt och nyttigt!

Jag funderade på det där med hästkorv, det kanske är en jäkligt konstig fråga men du är ju gammal hästtjej? Det är  även jag och jag kan inte förmå mig att äta hästkött. Det motsäger sig själv i och med att jag äter både nöt, gris och kyckling (och är djurvän). Så jag tänkte.. har du alltid ätit hästkött eller hur var det första gången du åt det, är det gott?

Jag åt inte det när jag var yngre för att jag tyckte det var taskigt mot hästarna men provsmakde för ett par år sen eftersom det alltid finns hemma och blev helt såld. Det är något av det bästa jag vet och jag gillar den antagligen lite extra mycket eftersom det är en lokal delikatess hemifrån som egentligen heter Gustafskorv.

Vart hittar du grönt te med mint?

På Coop, det är den vanliga Lipton ”Green tea collection” som har både grönt med mint, citron, orient och ”vanlig” grön.

Varifrån Dalarna är du?

Hedemora där jag bodde till jag tog studenten och flyttade till USA. Mina föräldrar och bröder bor fortfarande där och mina morföräldrar i Borlänge så Dalarna och Hedemora är alltid ”hemma” för mig.

Vilka länder och ställen har du varit i och kan du rekomendera någon speciell för solsemester?

Norge, Danmark, Estland, Frankrike, Bulgarien, Spanien (Las Palmas, Marbella), Portugal, Ungern, Grekland (Santorini, Kreta, Cypern, Rhodos, Zakhyntos), Egypten, Thailand, USA (Washington DC, New York, Santa Monica, Hollywood, Colorado, Texas, Kentucky, Florida).

Ungern överraskade mig så det kan jag rekomendera för en weekend och USA måste alltid upplevas. För en solsemester så har Santorini en fantastisk utsikt och är sådär supercharmigt och romantiskt, Florida var precis så härligt som man kan tro och Portugal hade fina stränder. I slutet av februari åker jag till Asien i tre veckor så jag hoppas jag kan rekomendera fler ställen då.

,. bilderna är från en fortfarande aktiv vulkan på Santorini som vi besökte i slutet av augusti i år.

Vad brukar du köpa för choklad? Vilken är din favorit – märke, smak och så?

Jag har snöat in mig på mörk choklad! Mina favoriter är:
– lindt med blåbär, sea salt och en med mörk choklad/nougat.
– marabou 70% naturell och apelsin 70%.

 

 1. Malin skriver:

  Är också hästtjej som inte har nåt emot hästkött. De föds ju inte upp under oetiska förhållanden och det är betydligt bättre att hästarna ”tas tillvara” på hemmaplan än att skeppas ner mot sydeuropa.

 2. Maria skriver:

  med risk för att gnälla och peka så måste jag bara kommentera, även om det redan gjorts, att cypern är ETT EGET LAND. några av mina bästa vänner är därifrån och bor även där, de skulle slita av sig håret om de läste ditt inlägg, kan därför inte låta bli att dra av några tussar själv 😉 är ju tyvärr en väldigt känslig fråga, eftersom cypern har blivit invaderat x antal gånger genom historien.. vore fint om du ville skriva cypern som ett eget land och istället var någonstans i cypern du var 🙂 annars älskar jag din blogg och det är alltid roligt att läsa frågor och svar!

 3. Tipstips! Om du gillar Lindt’s sea salt så måste du prova Anton Bergs med sea salt & almonds. Det är, tro det eller ej, ännu godare än Lindt’s!

 4. ss skriver:

  alltså, när du skriver grekland så har du cypern inom parantes. Läs på! Cypern är ett EGET land!

 5. Julia skriver:

  Älskar gustavskorv även om jag är hästtjej. Har alltid gjort och speciellt god är den grillad tillsammans med bulgursallad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..