ETT KAKBAK,

Efter att jag gett er receptet på dessa nötkakorna blev jag så sugen på att göra dem igen och denna gången i sällskap av Linda som mindes dem från sin banrdom. Vi misslyckades på ett sätt då det blev lite för mycket smör vilket gjorde dem lite lösare så de flöt ut och blev flarn-liknande rutor istället för små runda kakor men smaken var densamma så det gick visst utmärkt ändå.

,. alltså inga snygghetspoäng men alla rätt i smak!

,. till er som är sugna på att prova nötkakorna vill jag tipsa om att byta ut hasselnöten på toppen mot en salt cashewnöt och även doppa kakorna i smält 70% apelsinchoklad eller 86% choklad. Det gav en god twist!

 

 1. Emma skriver:

  Snälla Fia, kan du inte skriva tips om vad man kan ha istället för nötter i de kakor du skriver om?? Har sett att det är fler som vill samma sak bland kommentarerna. Visst det är nyttigt med nötter, men vi allergiker vill gärna också testa.

 2. Malin skriver:

  är nötkakorna nyttiga? Eller bättre än ”vanliga kakor”?

 3. Mari skriver:

  Vad mysigt med bak =)

 4. Deniz skriver:

  Hej Fia!
  Jag har en fråga eller mer nyfiken på en sak. Du bor i Hammarbysjöstaden om jag inte minns fel. Det ser ut som det är plastgolv i hela lägenheten! Hur kommer det sig? Jag trodde inte att man byggde nya lägenheter idag med plastgolv!
  Skulle vara trevligt om du berättade lite om lägenheten och visade lite mer av den.
  Jag önskar dig en GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
  Kramiz

 5. Hej, Sofia. Jag har en fråga: risgrynsgröt, anser du det vara nyttigt eller onyttigt? Kan man äta det på julafton, eller blir det för mycket med allt annat? Och hur är det jämfört med tex rågflingegröt och havregrynsgröt?

  Alltså, vart ligger denna gröten i ”häsoskalan”?

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..