SVAR PÅ LÄSARFRÅGOR:

Hej Fia! Jag läste nyss på en blogg om en mamma vars dotter hade fått en godispåse från sitt dagis, förmodligen som en ”present” till dagisbarnen (från ca 2 år och uppåt) nu innan julen. I godispåsen låg där chokladbitar, geléhallon, skumtomtar och en clementin. Vad tycker du om att dagis delar ut såna här godispåsar till de små barnen, som egentligen inte alls har behov av att äta godis?

Jag tycker det är synd att man behöver ge barnen godis på dagis, visst om det bara är en avslutningsresent och sker en gång om året men samtidigt så kan man tänka att alla föräldrar kanske inte vill ge sina små barn socker och då kan det ställa till det. Det är mycket diskuterbar fråga som jag tror behöver tas upp på fler ställen. Det vore kanske enklast om man tog upp det på ett föröldramöte där alla kan komma överens om vad som ska gälla på sitt respektive dagis.

Vilket gym är det du jobbar på? Och vart ska man vända sig om man vill ha dig som PT?

Jag hyr in mig på Planet Fitness på sveavägen 167 i Stockholm. Vill man anlita mig är man välkommen att mejla mig på fia@aetas.se för mer information.


Låt säga att ni ska träna vid 18 och äter lunch vid 12, äter ni mellis därimellan som lite laddning och påfyllning då? Eftersom att min kropp är inställd på ca 3 timmar gör jag det och om jag skulle äta lunch 12 och träna 18 skulle jag inte få ut det mesta av passet! Jag har många i min närhet som gör så och jag kan bara inte förstå hur man orkar? Bör alla ladda inför passet med ett mellanmål?

Jag fungerar som dig och behöver alltid ett mellanmål inför träningen. Visst är alla olika men jag skulle vilja påstå att de allra flesta skulle må bra av att ladda med något litet inför träningen om det annars skiljer 6 timmar mellan lunch och träning. Var tredje/fjärde timme är jättebra!

Hej, Sofia. Jag har en fråga: risgrynsgröt, anser du det vara nyttigt eller onyttigt? Kan man äta det på julafton, eller blir det för mycket med allt annat? Och hur är det jämfört med tex rågflingegröt och havregrynsgröt? Alltså, vart ligger denna gröten i ”häsoskalan”?

Självklart kan du äta risgrynsgröt på julafton och flera dagar om du vill det! Risgrynsgröt är snabba kolhydrater eftersom det är gjort på vitt ris men som med allting annat så beror det på vad man har för syfte med att äta det eller inte äta det. Risgrynsgröt kan fungera utmärkt som återhämtningsmål efter ett tuft träningspass tillsammans med något protein. All gröt är kolhydrater och innehåller mer eller mindre snabb energi beroende på hur ”fina” grynen är. Sen beror det på hur man äter gröten och på vilka portioner man äter. Jag själv älskar fiberhavregrynsgröt som är kokt på vatten och rått ägg och som äts med keso, bär och mjölk. Det ger mig en stadig frukost och håller mig mät länge. Sen ska vi komma ihåg att inget är så nyttigt att vi kan äta det hela tiden precis som att inget är så onyttigt att vi aldrig kan äta det, så prova dig fram vilken gröt du gillar och se hur kroppen mår av den.

 

,. det är snart dags att köra en frågestund! Vilket tema vill ni ha på den?
(ytligt, kost, karriär, allt, träning osv)

 1. Erika skriver:

  En liten godispåse när det är avslutning på dagis, är det verkligen nånting att reta upp sig för? Oavsett om man gör det tabu och förbud att äta socker eller inte så ligger det i människans natur att tycka om energirik mat, tro det eller ej…. Att man nångång vid festliga tillfällen äter gott är väl ingenting som kommer påverka människan i vuxen ålder. Tror snarare det är genetiskt hur förtjust/icke förtjust man är i sötsaker. En människa som blivit erbjuden godis en gång i veckan kanske inte alls äter godis då de är vuxna. Samtidigt som en som aldrig fått äta godis under uppväxten upptäcker hur gott det är och äter det varje dag då det får chansen då de blir stora.

 2. Lillan skriver:

  Angående vikt och ideal och ä det ångestfyllda förhållandet till mat som så många kämpar med dagligen

 3. anna skriver:

  inte dagis! det heter förskola 😉

 4. Lisa skriver:

  Träning och/eller blandat, INTE KARRIÄR.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..