DEN FINA FISKEN!

Min kära mor slog på stort och bjöd på en av mina barndomsfavoriter i form av stekt strömming med hemlagat potatismos och rårivna morötter. Jag har inte ätit det på säkert fem sex år men det var precis lika gott nu som då. Gillar ni fisk så måste ni definitivt prova detta!

 

Tina strömmingfiléerna och klipp av ryggfenan, häll ströbröd och ett par nypor salt i en tallrik. Ta två filéer och lägg på ett par centimeter smör, ströbröd, lite dill, en sträng kaviar och tryck ihop dem. Stek i smör och servera genast. Under tiden kokar du potatis som du skalat och hackat i mindre bitar, häll av vattnet och släng ner en bit smör, ett par skvättar vispgrädde och krydda med aromat, salt och vitpeppar. Vispa ihop till ett mos, klipp över färsk dill och servera med strömmingen, citron och rivna morötter.
 1. Deniz skriver:

  Aromat?????

 2. Hanna skriver:

  Skriv din kommentar här!

 3. Mikaela skriver:

  Ser jättegott ut, men jag förstår inte att du väljer att vispa moset?:P Ser bara ut som (och smakar) barnmat då ju, man vill ju ha det mosat!:D

 4. M skriver:

  Det där hör tyvärr till en av mina barndoms ofavoriter (vad heter det då det inte är en favorit?). Jag älskar fisk, men strömming är inte min grej. Föredrar nog lax istället 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..