ATT ÄLSKA BLODPUDDING,

LÄSAREN FRÅGAR:

Jag vill fråga dig om blodpudding, vad tycker du är bra med blodpudding och i vilken avsikt äter du den?
Frågar bara för att när jag var gravid så åt jag jättemycket blodpudding p.g.a. järn inn. Nu när jag försöker bygga lite så skulle det vara kul att höra din åsikt.

FIA SVARAR:

Jag äter det för att det är så jäsikens gott och sen är det inte mer spännande än så. Det innehåller bra järn vilket är positivt plus att det är billigt. Jag brukar krydda den med lingonsylt, keso, knaperstekt bacon, vitkål, rivna morötter och rivet äpple.

 

,. tunna skivor av knaperstekt blodpuding med rårivna morötter, rivet äpple, keso och hemmagjord lingonsylt som sköljs ner med ett antal vattenglas.
Vad äter ni till er blodpudding? Tipsa mig och alla andra puddingälskare!


  1. Hanna skriver:

    Jag gör min egen blodpudding!
    Glutenfri och sockerfri och asgod! Mer som en kaka!
    5 dl bovetemjöl
    1 liten hackad rödlök (låter konstigt men det smakar inte lök.
    2 gröna skalade äpplen hackade i småbitar
    1 ”plastbytta” nötblod, finns på konsum.
    3 rågade msk kokosfett
    2 nypor krossade nejlikor
    2 nypor mortlade kryddpeppar
    lite kanel
    lite karemumma
    lite salt
    2 dl russin, torkade plommon eller aprikoser
    frysta lingon (massor) är gott i.

    Fräs lök och kryddor i fettet ner med det i bunken med blodet, rör ner mjöl och frukt. salta.
    smörj ett bakplåtspapper med kokosfett och lägg det i en brödform (avlång sockerkaksform) 175 grader tills den är genomstekt. try it. Hannaaas special 😉

  2. Debbie skriver:

    Känner mig lite speciell att du valde att skriva ett inlägg om min blodpudding fråga 🙂 *värmde*
    Ha en super helg!

  3. Hah tur att det finns några som gillar blodpudding lika mycket som jag här 😉

    Jag brukar fräscha upp det med, en grön sallad, gurka och avokado ibland. Annars kör jag den klassiska med rivna morötter och äpplen med lingonsylt!
    Lingon är ett måste, super gott 😉

    Tycker det är synd att folk måste skämmas, alla har olika smaklökar och tycker om olika.
    Jag skämms inte de minsta 🙂

  4. Linda skriver:

    @ Angelic – Det är ju absolut inte du som ska skämmas för att du tycker om något, utan de som klagar som ska göra det för att de är för kräsna eller fega för att prova 🙂

    Ät vad du vill och bry dig inte vad någon säger!

  5. marie skriver:

    Mm blodpudding <3 med bacon och lingonsylt till. Det här låter säkert äckligt men om man inte har lingonsylt hemma så går det bra med jordgubbssylt också 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..