HYLLA GUMMI,

För att återkomma till det snitsiga gummibandet serverar vi en övning som kräver viss smidighet för att undvika trassel.
När man får till det bränner det rejält i lår, axlar och rumpa.

,. beklagar de aningens suddiga bilderna.

Ställ dig på gummibandet, lite bredare än höftbrett. Håll i handtagen så du har händerna böjda i axelhöjd, böj ner i ett benböj och samtidigt som du pressar upp från ”sittande” så pressar du upp händerna i en axelpress ovanför huvudet. Håll emot på vägen ner, spänn magen ordentligt och uppepa. Gärna lite rakare upp och håll emot på nedvägen.
LYCKA TILL.
  1. Hilda skriver:

    Hej Sofia! Jag undrar vilken styrka på gummibandet jag ska välja? Jag är gammal friidrottare och har tränat MYCKET med gummiband, men aldrig ens funderat på vilket motstånd det innebar eftersom det hörde till träningsanläggningen (gick alltid efter färg på gummibandet :D). Nu är jag fotskadad sedan nästan 10 år tillbaka (blir 26 år i år), men vill ta upp träningen igen. Har du några andra tips för oss fotskadade? Försöker promenera så mycket jag kan, men i dagsläget kan jag knappt gå, det är så här illa ca 1-3 ggr/år. Tack på förhand och tack för din underbara blogg!

  2. ÅH! Nu ska jag plocka fram mitt gummiband! 😀

  3. Mari skriver:

    =) Superbra tips. Tack!!!!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..