SVAR PÅ LÄSARFRÅGOR,

Vad är det för gryn du använder till gröten?

Just nu och oftast vanliga fiberhavregryn, som variation kör jag rågflingor eller någon muslivariant som kokas till gröt.

Jag har ca en timmes körväg till/från jobbet. Om jag ska träna direkt efter jobbet, är det då bättre att jag tex äter middag här på jobbet innan jag börjar köra och sedan fyller på med ett mellanmål efter träningen, eller ska jag äta ett mellanmål och sedan äta middag efter träningen?

Det beror lite på hur resten av dina mattider ser ut under dagen men om vi säger att du slutar 17 och ska träna mellan 18-19, äter lunch 12 och är hemma 19.30 så skulle jag äta middag på jobbet vid 16, sen en banan direkt i oklädningsrummet efter träningen och sen ett stadigt kvällsmål vid 19.30-20. Försök att äta var tredje-fjärde timme och äta en större måltid, tex middag senaste 2 timmar innan träningen och ett rejälare mål max 2 timmar efter och den där bananen inom 20 min efter avslutat pass. Nu vet jag inte hur dina tider är så du får pussla lite men nu kanske du har något att gå efter 🙂

Jag undrar bara om du vet någon träning man kan göra så man får mindre lår? Jag springer nämligen väldigt ofta ca 5ggr i veckan vilket har resulterat i väldigt bastanta lår och undrar om du vet hur jag kan minska dem?

Det är oerhört individuellt hur våra kroppar ser ut och hur de svarar på träning. Självklart gör kost och träningsform mycket men den genetiska faktorn spelar alltid det tyngsta kortet. Det är oerhört svårt för mig att svara på vad som är bäst för dig eftersom jag inte vet något om dig, hur du och din vardag ser ut.

Vart kan man hitta större förpackningar kvarg/kesella?

Jag har hört att Arla ska ha en storpack med kesella men har tyvärr inte sett någon än. Det kanske går att hitta på deras hemsida. Själv köpte jag större förpackningar med kvarg på lidl innan jag upptäckte min laktosintolerans. De har förpackningar med 500 gram för hälften av kostnaden som kesellan kostar på de andra mataffärerna.

Tips på vad man kan bjuda 20 personer som kommer på kalas (bara vuxna) och det är fika som står på schemat. Vill ju gärna inte baka med så mkt mjöl och socker och det känns lite svårt kanske att göra chokladmousse till alla.

Den klassiska fruktsalladen går att göra i flera olika varianter. tex Gino där du gör fruktsallad i stora plåtar, strör hackade nötter och hackad choklad över och serverar med vispad grädde. Eller den gamla hiten ”varma päron med mintchoklad” där du lägger konserverade päron i en ugnsform och lägger på bitar med mintchoklad, tex 70% (after eight i originalreceptet) och värmer i ugnen tills det smält. Även den serveras med grädde eller glass. Kan även rekomendera mina kaffebollar, läs HÄR.

,. och vad passar bättre än en regnig och oerhört glad hoppbild från i somras?
Vill ni följa mig på Instagram så heter jag ptfia även där 🙂

.

 

 1. Emma skriver:

  hej sofia!

  förlåt men du gör mig så galet irriterad på dina halvdanna svar.
  någon ovan här frågar hur hon ska få sina lår lite mindre, tunnare alltså. Du svarar Det är oerhört svårt för mig att svara på vad som är bäst för dig eftersom jag inte vet något om dig, hur du och din vardag ser ut.

  Men du svarar ju så på varje fråga om ngn ställer något? Varför äns ta upp frågorna i bloggen då? Ge lite tips istället för att säga nä det är svårt när jag inte vet något om dig.

  Är så upprepat med samma svar när folk frågar om tips & råd om just viktminskning eller tips om att få slankare armar/ben.

  Kom men något nytt

  Men tack för en inspirerad blogg!

 2. Vet du hur man tränar bort fettet under BH:n,?:) alltså vid midjan och uppåt. Kram:)/elin

 3. Jag var på Willys igår & handlade en liten kesella men la märke till den större förpackningen 🙂 så på Willys!

 4. Rebecka skriver:

  Härlig bild! Längtar tills våren och varmare vindar 🙂

 5. Sara skriver:

  Jag är så glad över att ha hittat din blogg, för den är verkligen helt unik. Du är så genuin, förståndig, positiv och inspirerande! Tack snälla för att jag för möjlighet att följa din blogg, den ger mig otroligt mycket gott, VARJE DAG.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..