HEJ LIVET,

Igår gjorde jag precis det jag borde när stressångesten hägrar: avbokade mina PT-kunder, alla måsten och spenderade dagen med det som föll mig in för att få ytterligare en dags återhämtning.

Det var oerhört jobbigt att avboka och det dåliga samvetet visade ingen nåd men jag insåg att det hjälper inte att fortsätta plöja. Jag är ingen superwoman hur mycket jag än skulle vilja, bara helt vanliga fia som älskar sitt jobb. 

Idag vaknade jag med ett lugn som inte funnits på evigheter. Jag känner ett sug efter att blogga en stund, känner mig lite tryggare i min egen förmåga och kroppen har återfått lite styrka. I vanliga fall hade jag nu trampat gasen i botten och glatt friskförklarat mig från stressen och kört vidare.

Men idag tar jag ytterligare ett andetag och inser att det är nu jag måste bryta det mönstret och tvinga mig själv till att fortsätta ta det lugnt och starta sakta men säkert.

 

,. ett litet steg fram är så mycket trevligare än två fram och två bak.

.

 1. Angie skriver:

  Ta inte för lätt på den känslan du har i kroppen, den går inte bort efter en dag…tyvärr 🙂 se till att ta det lugnt och gör saker sakta men säkert. Som du skriver, hellre ett litet steg fram än två bak. Sen undrar jag VAD det är som stressar dig? Och jag menar inte detta p ett dumt vid utan snarare ta ett papper och skriv ner det eller prata med någon professionell. När man får perspektiv på saker så kan det göra det lättare att ta tag i det. Hoppas verkligen att du kommer må bättre snart! Har varit där och är precis som du livrädd att falla tillbaka.

 2. Hej Fia!
  Tycker synd om dig när du får stressångest, jag själv har lidit av panikångest till och från i 3 års tid och vet hur jobbigt just ”ånges biten” är. Huvva. Ibland vågar jag inte ens knyta på mig löparskorna och fara ut och springa för att ångesten ligger och gör sig påmind, hur många gånger jag än klarat av löprundan, trots ångest. En ond cirkel helt enkelt, oerhört tufft är det oxå..

 3. Karin skriver:

  Hatar att man alltid får så dåligt samvete när man bestämmer sig för att göra ”ingenting”:(

 4. Jenny skriver:

  Vad bra gjort. Det lönar sig alltid att lyssna på kroppen. Och jag är säker på att dina kunder förstår och finns kvar 🙂

 5. Fina Fia, du måste börja ta hand om dig mer! Hur ska vi läsare annars kunna bli peppade & få bra inspiration och tips? Kom ihåg att det bara finns en av dig- och det är du! Kram på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..