MUMS PÅ MÅLET

Vi startar den här dagen med de klokaste orden just nu:

I dagens samhälle är det oerhört lätt att glida in i ett trångt ideal när det gäller träning och hälsa. Jag hör ofta orealistiska mål och önskan om en ”drömkropp” som är långt ifrån sin egen.

Istället för att förgäves kämpa för det ouppnåeliga:
Utgå från dig själv, din kropp och din vardag och sätt mål efter det.

T.ex:

Är du 158 cm långt är det svårt att inspireras av en kropp som är 180 cm och tvärtom.
Jobbar du stillasittande sju dagar i veckan är det svårt att tvinga sig till att vara lika aktiv som någon som har ett aktivt arbete.
Har du raka höfter är det svårt att inspireras av någon med breda höfter.
Går du upp klockan fem varje dag för att hinna i tid till jobbet är det svårt att inspireras av någon som tar morgonpromenader klockan sju.
Är du en ”vanligt” arbetande människa är det svårt att jämföra sig med en fotomodell som har sitt utseende som arbete.

Ibland behöver vi bara påminna oss om att välja realistiska förebilder och sätt må vi faktiskt kan klara av.

.

 

 1. Klara skriver:

  Åh vad glad jag blir av att läsa detta inlägg! Det är precis sådant här som vi tjejer behöver påminna oss om varje dag! TACK! 🙂

 2. Mycket kloka ord!
  Jag har en fråga till dig som jag skulle vara tacksam att få svar på! Jag älskar verkligen att träna och speciellt känslan efter ett träningspass! Nu är det såhär att jag skulle vilja minska min fettmassa och öka min muskelmassa istället. Jag försöker att träna så regelbundet som det går men ibland så tar skolan upp all min tid. Men tränar ungefär två gånger i veckan! Jag undrar ifall du har några tips på hur jag ska träna och hur jag ska äta för att kunna uppnå detta? Tänkte att nu när det snart är sommarlov så har jag mer tid för träningen. Skulle vara tacksam för svar! Ha en bra dag! 😀

 3. Så himla bra skrivet! Exakt det där har jag funderat över i några dagar. Vad har jag för ideal? Och ju mer jag tänker på det ju mer inser jag att jag nog är rätt nöjd ändå. Jag kommer aldrig vara den slanka tjej, däremot är jag tränad och JAG borde vara nöjd. Sluta jämföra mig med andra som bor på gymmet eller med de som inte gör det. Att bara acceptera min egen kropp och träna och må bra. Istället för att träna och försöka uppnå omöjliga mål för mig. Då kommer jag aldrig kunna bli nöjd. Det sitter bara i huvudet och att man själv låter sig påverkas av media och folk runt omkring en.

  Tack för en grymt inspirerande blogg!

 4. Frida skriver:

  Du är så klok. Åh vad jag behövde de där orden, tack <3

 5. Anna skriver:

  Väl skrivet Fia!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..