SVAR PÅ LÄSARFRÅGOR:

Äter du någonsin vegetariskt? Typ som en grön måndag eller så?

Ja men inte så ofta som jag känner att jag borde. Vi äter ofta fisk om det får räknas till ”nästan-vegetariskt” men kan absolut bli bättre på att utforska de vegetariska recepten. Jag provade kikärtsbiffar i våras men fick ge upp det då min mage slog bakut. Sitter ni på några vegetarisk rätter? Dela gärna med er så jag/vi får inspiration till att äta mer köttfritt.

Jag undrar oxå över det här med detox? Vad tycker du om det? Och hur gör man det på bästa/enklaste sätt?

Det beror helt på syfte och tillvägagångssätt. Att detoxa i flera veckor/månader och enbart leva på vätska är inget jag kan förstå, däremot kan det vara bra att”avgifta” sig från t.ex socker om man är väldigt sötsugen eller sockerberoende. Det finns många bra sätt att göra det och det behöver absolut inte innebära att man slutar äta eller måste gå över till någon bokstavsdiet.

Rensa istället  skåpen ut allt uppenbart socker som läsk, godis, saft, kakor osv, det dolda sockret som smaksatta mjölkprodukter, ljust bröd, sylt, diverse charkvaror, drycker osv. , skippa hel- & halvfabrikat, börja laga egen mat och äta matlådor och välj så rena livsmedel som möjligt. Drick vatten till alla måltider, ät regelbundet med mellanmål, lyssna mer på kroppen och ät mycket frukt och grönt för att få i dig mycket vitaminer, mineraler och fibrer.

Vips så äter du hälsosamt, gott och rent!

.

 1. Paula skriver:

  Jag gillar rödbetsbiffar, mums!

 2. emma skriver:

  Jag äter endast vegetariskt och fisk och älskar att laga mat! Min favoritveggie är nog indisk dal! Jag gör den inte efter något recept men brukar göra ungefär såhär: Fräs två lökar i rapsolja tillsammans med ett par vitlöksklyftor och några cm ingefära. Krydda med garam masala, curry, gurkmeja, sambal, och spiskummin efter smak. Slå på några deciliter vatten, ev. en buljongtärning (annars bara salt) och några hackade tomater. Låt puttra under lock en stund, man kan krossa tomaterna lite med en gaffel så att det blir lite som en tomatsås. Lägg i ett par dl röda linser och koka försiktigt till de blivit mjuka. Klipp i lite färsk koriander (viktigt!!!) precis före servering och servera med ris, eller bara en sallad.
  Jag brukar variera den genom att ibland ha paprika, rivna morötter eller bönor i också.

 3. jag undrar vad som hände med dom där hopp-bilderna man kunde skicka in? kommer dom komma upp? eller har dom till och med gjort det,bara att jag missat det?
  Jag tyckte det var en rolig grej nämligen;)

 4. Kicki skriver:

  Jag är vegetarian, vet ej vilken sort men jag äter ägg och så, och mitt favoritrecept är det här: http://www.kokaihop.se/recept/gudomlig-gratinerad-aubergine. Jag brukar byta auberginen mot zuccini men det spelar nog ingen roll!
  Förövrigt så testade jag dina bananpannkakor idag, underbara! Perfekt frukost de dagar man har tid och bra för mig som får ont i magen av vanliga pannkakor! Tack för tipset!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..