VARFÖR JAG ÄLSKAR DET MILITÄRISKA.

,. den friska luften, den friska luften, den friska luften, den friska luften.
,. jag får kravla, kräla, krypa och få skit under naglarna på ett alldeles fantastiskt sätt.
.
,. känslan när svettdropparna rinner mellan både bröst, skinkor och näsborrar kan bara beskrivas som äckligt gött.
,. att få kliva upp så tidigt att det är löjligt för att träna i sjuttiofem minuter ger en form av stolthet som är svår att hitta någon annanstans.

,. den härliga sammanhållningen som kommer av att vara en grupp vuxna människor som älskar att träna skitigt.
,. hungern som kommer hela dagen efter ett hårt pass påminner om att du gjort något riktigt bra.
,. det faktum att dagen blir extra lång för att du tränade redan tidigt på morgonen.

Ja, punkt slut glädjetrut!

.

 

 1. Irina skriver:

  Känner att jag måste försöka beskriva det jag tycker gör att militärträning slår det mesta i träningsväg, eller ja… allt helt enkelt! Försöka beskriva den här lagandan, och vad som menas med att ”pusha” någon (som kanske kan uppfattas som att dom skriker och beordrar, men det gör dom ju inte).
  En lång historia kort: Vi har kört en hinderbana, som var så sjukt jobbig fysiskt. Jag var helt slut i kroppen och hinderbanan avslutas med en 500 meter lång springspurt, jag var på väg att ge upp.. jag ORKAR INTE tänker jag, JAG DÖR (jag var sist och joggande ensam ut på slutsträckan).
  Då dyker ledaren upp från ingenstans (han har sprungit över gräsplättarna och bäcken för att ta sig till mig) och ropar: Du ORKAR! Kom igen, jag är med dig!!!
  Så han skuttade upp bredvid mig, och joggade i min takt och upprepade ”kom igen, vi gör det tillsammans” ”du är starkare än du tror” ”bara 300 meter kvar nu, kom igen!”. Inte alls på nåt skrikande ”är du en vekling eller?!”-stil, utan PEPPANDE! Så jag klarade hela sträckan (utan ledaren hade jag gett upp helt klart) och när jag kom i mål stod den andra ledaren och resten av gänget och gav mig vågen och skrek hur jävla grymt det var att jag inte gav upp och att jag liksom tog mig i mål.
  Nåt sånt händer aldrig någon annanstans (inte som jag upplevt iaf), aldrig att någon under gruppträningen säger nåt sånt, eller gör nåt sånt. Där tränar man ju ensam, fast i grupp. Här tränar man verkligen tillsammans. Här får man höra ”kom igen Irina, du är så jäkla stark, en till orkar du!” och ”BRA JOBBAT!!!” (även om man ”bara” gör två armhävningar… så länge man kämpar! Alla på sin egen nivå).
  Det är mycket fokus på just peppningen, och alla i gruppen är med. Det är ju inte bara ledarna som skriker, ens kamrater klappar, skriker, hejar dunkar en i ryggen…. Det är fantastiskt!
  Så ni som är osäkra, testa!!! Kolla vad som finns i er närhet och testa. Det är fan det bästa jag gjort iaf.

 2. Irina skriver:

  Hanna: Oj, vad var det för träning? :-O På mina träningar är det aldrig någon som skriker (mer än att prata högt så alla hör instruktionerna) och nedvärdera?? Nä, du måste träffat på någon riktigt oseriös grupp. På våra träningar är det förbjudet att håna, nedvärdera osv. Allt man säger ska vara peppande och uppmuntrande. Det är sjukt viktigt med gruppkänslan, och det gäller även ledarna. Dom ska ju pusha en att klara det man inte tror man klarar, och det gör man absolut inte genom att straffa eller vara nedvärderande. Kan inte tala för armyfitness (men med tanke på att Fia trivs så är dom nog bra!) men nordicmilitarytraining.se är bra och ledarna är långt ifrån som du beskriver iaf.

 3. Hanna skriver:

  Finns det olika typer av den här träningsformen??? Den militarytraining som jag har sett innehåller en två meter lång, aggressiv, skrikande och skräckinjagande ledare som behandlar sina elever ganska nedvärderande med straff osv… Känns inte som det du beskriver Fia?
  Hade varit kul å testa annars (utan den här läskiga ledaren) 😀
  Tack för en underbar blogg!!!

 4. K skriver:

  Armyfitness.se dom är bäst!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..