HEJ BOKTIPS!

ANNA FRÅGAR:

Fia!

Kan du inte tipsa om några bra böcker du läser.. Jag har idétorka!

FIA SVARAR:

Ohja! Älskar böcker och skulle kunna förlora mig i dem hela dagarna. Jag bad er om boktips inför semestern i våras vilket resulterade i en lång lista på massor av läsvärda böcker. Ni hittar den HÄR.

Några favoriter är:

Alla av Lars Kepler.

Katarina Wennstam  – ”Smuts” och uppföljarna. Smuts är så sjukt bra.

Sofie Sarenbrandt – ”V.36”, ”Istället för dig”

Denise Rudberg – både chicklitt och hennes nya i genren elegant crime

Kathryn Stockett – ”Niceville” – Tänkvärd och intressant!

Lauren Weisberger – ”Sista natten på chateau”

Lucy Dillon – ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar” – Otroligt mysig och lättläst historia!

Sophie Kinsella – alla i serien ”shopaholic”, även om de kan gränsa till för mycket ibland.


Har ni andra favoriter?

.

 


 1. Ulrika skriver:

  klassikern moment-22 av joseph heller (tyckte personligen den är bättre på originalspråket engelska, catch 22) och agatha christies ten little niggers är mina favoriter. Gillar även lite Khaled Hosseinis böcker (ex flyga drake eller tusen strålande solar) och Terry Pratchett, sen inte att förglömma, JRR Tolkiens Bilbo (som kommer ut på bio i år!) och sagan om ringen trilogin. Glöm inte klassikerna, de är klassiker av en anledning 😉

  Jag tycker alla ska försöka sig på ett annat språk, mestadels engelska men även enklare böcker på andra språk man kanske har läst i skolan, det är jättebra!! Personligen tycker jag också alla böcker är bättre på originalspråket!

 2. Irina skriver:

  Jag tycker ”påven Johanna” är bra! Sen kom det som en riktigt dålig film dock… Men boken är iaf superbra! 😀

 3. Anna skriver:

  Jag tycker Sophie Kinsellas böcker som inte hör till ”shopaholic”-serien är bättre! Eftersom temat verkar vara lättläst kan jag tipsa om ”En dag” av David Nicholls och Zlatans bok är grym!

 4. Lisa skriver:

  Bland en massa vuxenböcker skulle jag vilja sticka in Gabrielle Zevins ungdomsbok Elsewhere. Den är så där löjligt fin och även om man inte är ungdom så kan det vara avslappnande att få drömma sig bort till ”elsewhere”. Det är en mycket bra bok som jag har läst säkert 5 gånger, originalversionen ska det vara. Som sagt, man ska inte behöva vara barn för att få fantisera lite!

 5. Glömde skriva att Vildängel och Hallonbäcken är skrivna av Lina Forrs

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..