DIN RUBRIK –> stresshantering & avslappning.

Jag bad er ge förslag på rubriker till kommande inlägg vilket blev något av en succé med alla förslag. Jag fick så jag teg kan vi säga!

Har scrollat igenom era ämnen och rubriker och kommer lägga ut dem efter hand.
Kommer ni på fler kan ni fortsätta skriva dem i kommentarsfältet på det HÄR inlägget.

Först ut:

”Stresshantering & avslappning”.

Det känns naturligt att välja det nu i och med att jag är mitt uppe i det och kämpar. Kämpar för att bryta ner stressnerver, för att lära mig lägga av och lägga energin på rätt saker, inse att jag inte behöver göra allt NU och inse att jag inte behöver prestera ständigt och hela tiden.

Det är helt okej att lägga ner precis lagom mycket tid och inte all tid på jobb & karriär. Det räcker alldeles utmärkt ändå.

Min stora medicin för stressjukan är alltid vårt sommarställe. Det ligger ett par mil från mitt barndomshem i dalarna. Min pappa är uppväxt i gården bredvid och jag har spenderat många timmar av barndomen i den här trakten.

När jag kommer hit blir jag på riktigt lite mer hel, det är som att en pusselbit återkopplas i hjärtat och jag tar genuina andetag med mina astma-krassliga lungor.

Det är bara här som jag kan falla i den dvalan som jag tror behövs för att på riktigt slappna av och släppa taget. Här kan jag pilla med sådant som egentligen är totalt ointressant och ändå må som bäst.

Fokusera på att tända brasan i en fin halvcirkel, stanna mitt i steget av en tanke, baka kakor tre dagar i rad bara för att jag orkar, hastigt resa mig ur soffan på kvällen och hojta ”syskon, nu paddlar vi” och möta solnedgången från kanoten.

Det är där och då som jag inser att jag älskar mig själv.
Utan yttre faktorer som yta, prestation och tjockast plånbok. Där och då är jag som vackrast, i för stora gummistövlar, enorm fleecetröja, oborstat hår och lortiga tår.

Den här platsen fyller hela min bok om ”stresshantering & avslappning” varje gång, oavsett årstid. 

.

 

 1. Men hur gör man för att hitta detta i sin vardag?? När man inte kan sticka iväg??

 2. Väldigt fint skrivet 🙂 och friskluft på lantstället får också mig att slappna av från allt och släppa mina egna krav. Viktigt att behålla den känslan när man återvänder till storstaden.

 3. Nicole skriver:

  åh så jag känner igen mig i dina ord! Jag är precis likadan och det är just landet och naturen som får mig att koppla av sådär som du beskriver. Jag vet inte vad jag skulle göra utan det. Så tydligt blir det nu när man bor i Sthlm och lyckas komma iväg någongång ibland till familjen nere i skogarna eller ut till skärgården. Ta hand om dig fina du. Och ja. Vi är aldrig så vackra som när vi mår som allra bäst 🙂

 4. tack för dom orden. Stressen äter upp en innifrån och dem enklaste vardagssysslorna sätter spöken i hjärnan. Sommaren blir inte så lugn och rofylld som man jobbat för – just för att man jobbat för mycket. du är en inspiration med din öppenhet och dina kloka ord!

 5. Jenny skriver:

  Snälla snälla snälla kan inte du skriva om mat som är ”bra” när man är förstoppad? Jag läser om tips där jag hittar dom men det är så sjukt svårt! Att proppa i sig katrinplommon är faktiskt inte alltid det bästa, man ska vara lite försiktig med fibrer men samtidigt klumpar sig ofta vetemjöl i magen..svår djungel!
  Har du några tips? Skulle vara guld värt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..