ÄKTA HUSMAN.

Husmanskost är sådär fantastiskt hjärtligt gott, när den är gjord hemma utan fusk och med kärlek. Jag har tidigare tjatat om hur lätt det är att laga rent och eget utan att det behöver ta sådär överdrivet mycket tid.

Som det här:

– lägg köttfärs i bunke, knäck i ett par ägg, salt, peppar och rulla rulla till biffar/köttbullar.
– stek i kokosolja, salta peppra och klart.
– hacka valfri potatis med skal i mindre bitar/klyftor, lägg i plåt med smör, salt och peppar.
– gräddas tills den mjuknar.
– häll frysta lingon i kastrull med ett par slevar vatten, låt koka upp och smaksätt ev med en liten nypa socker/stevia/syltsocker.
– använd stekfettet till såsen, låt det ligga kvar i pannan och häll på grädde/crème fraîche, soja och ev. kryddor.
– vispa ihop och servera maten tillsammans med de rårörda lingonen.


För att allt ska gå smidigt och bli klart samtidigt börjar vi med potatisen, sen köttfärsen och sist sås och lingon.

Tadaa!

.
  1. gott,får de nog bli en variant på imorgon.. Kör nog dock med grönsaker i ugn ist för potatis =D Köttfärsbiffar är en stående favorit här hemma, så enkelt och så sjukt goda, varma och kalla!

  2. Jag hittade tillbaka till din blogg strax efter att jag lämnat min otrogna sambo. Jag mådde dåligt efter år i ett dåligt förhållande, en jobbig separation och riktigt dåliga kostvanor. Jag har levt med olika former av ätstörningar i åtta år, mat har inneburit ångest. Du har gett mig livsglädje och matglädje. För första gången äter jag gott, hälsosamt och utan dåligt samvete. Dessutom har jag tappat femton kg! Tack Fia, du har räddat mitt liv!

  3. Ser otroligt gott ut! Ska testa detta!

    mvh
    ledumbbell.com

  4. Vad använder du för kokosolja och vart köper man det?

  5. underbart gott! Hoppas du mår bättre, att du får mer energi men ändå ro i kroppen för varje dag som går. kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..