CLARA SÄGER:

”Hm nominera en person som är sjuk av stress mm är kanske inte det smartaste. Hur man nu än ser på saken så är det oftast en obalans mellan vila, arbete, fritid mm som gjort dig sjuk och du är bara 24 år och är redan sjuk!!!

Skulle ha avtackat mig den nomineringen om jag var du för det är inte hälsosamt leverne som gör att man blir sjuk.”

FIA SÄGER:

Funderar på hur jag ska möta den här kommentaren. Visst kan man tycka att det är ohälsosamt att bli sjuk, i det här fallet utmattad.

Men jag måste säga att jag tycker det är oerhört hälsosamt att våga stå för det och att dela med sig. Ska jag låtsas som att allt är guld och gröna skogar i bloggen och då spä på bilden av att bloggvärlden är perfekt eller ska jag visa upp min riktiga person och hälsa och dela med mig?

För mig har valet vart enkelt och jag tycker själv att det gör mig mer hälosam än om jag hade valt att kliva åt sidan och låtsas som ingenting.

Vi är för tysta så fort det handlar om stress, utmattning och liknande sjukdomar. För mig är det oerhört ohälsosamt och farligt.

Jag kommer inte att avsäga mig någon nominering då jag tycker att jag har gjort mycket för att förtjäna den och är oerhört stolt över att få vara med.

Om jag kan hjälpa en enda person genom att berätta om min stress-sjuka och utmatning så är det värt alla nomineringar i världen.

.

 

 

 1. Olivia skriver:

  Jag tycker det verkar som nästan alla under 35 år numera mår dåligt. Det är lixom nya tidens folksjukdom, alla mår dåligt, är deprimerade, stressade, ingen känner att de är ”perfekta och bra nog”. Dock är det ”fult” att må dåligt, så alla gömmer det och alla mår sämre – för alla låtsas utåt vara så lyckliga och perfekta, och alla som fortsätter gömma det fortsätter upprätthålla bilden!

  Det är så svårt att stå emot idealen. Jag mår själv skit men gömmer det, försöker ignorera det och inte fan har det försvunnit genom att låtsas att det inte finns i 10 års tid…

  Problemet är att allt för många äter medicin och tror att allt ska bli bra. Medicin löser INGET, utan det handlar om att ”acceptera” sig själv och inse att lycka kommer inifrån och att man inte blir lyckligare av att andra tycker att man är lyckad. Sjukt svårt, typ omöjligt – för ligger det inte i människans natur att vara ett flockdjur och vilja vara en i gänget? Vara omtyckt och populär?

  Misstolka mig inte nu, men du är knappast ”unik/speciell”. Säkert 90% om inte mer av alla 24 åringar i sverige mår minst lika dåligt som du om inte ännu värre. Och det är BRA att du är ärlig om det och det sjuka i det istället för att lägga ut perfetkta bilder på ditt perfekta liv.

 2. Nicole skriver:

  Herregud – klart du inte ska sticka under stol med sånt eller tacka nej till en nominering för den skull. Nomineringen gör nog inte mer skada, utan jag tänker att den snarare är en stor källa till glädje och ett bevis på hur mycket vi uppskattar din ärlighet och dig. Ta åt dig! Du är så värd den!

  Vi är alla människor och vi är inte osårbara. Jag är så glad att du berättar öppet och ärlig om dig själv – det som är bra och det som är sämre. Jag känner igen mig i så mycket och tycker verkligen det är sjukt att man ska behöva gömma hur man verkligen mår. Du är en stor inspirationskälla Fia, både här i bloggen och in person. Bär huvudet högt, stå på dig och sluta inte vara den du är. Det finns inget ohälsosamt med att leva som du gör – alla kan vi bli trötta och sjuka oavsett hur vi lever våra liv och det har ingenting med hur hälsosam man är eller inte. Det handlar bara om att det där med livet är en ständig balansgång och det krävs en övermänniska för att alltid hålla den perfekta balansen. Och övermänniskor är vi nog inte, varken du eller jag. Och medan vissa av oss faller hårt (oftast vi som också flyger väldigt högt när vi lyckas hålla balansen och drömmer stort och vill mycket), vacklar andra bara till. Det har ingenting med hälsosamt eller inte att göra. Vi lever alla våra liv efter bästa förmåga (i bästa fall) och ibland blir det helt enkelt lite tokigt.

  Och fina du, jättegrattis till vinsten 🙂

  Stor kram, Nicole

 3. Kristin skriver:

  Det är så rätt att du är nominerad Fia! Du hjälper och motiverar mig dagligen med både träning och hälsa bara för att du driver denna blogg. Fortsätt göra det du gör. Och, tack för att du visar Sverige att det är lika ok att visa att man inte alltid mår toppen!!

 4. Att våga visa sig sårbar är för mig det största beviset på styrka !
  Jag menar att oavsett vad livet handlar om så har vi alla perioder där vi kan i bakspegeln titta att man gjort si eller så ! Det har inget med ålder att göra.

  Sofia du är värd all kred fick förmånen att träffa dig på svenskaHälsocampen. och du har en otroligt sund syn på träning och kost som jag gillar skarpt !

  Kör hårt Fia håller på dig !

 5. katta skriver:

  du är en helt fantastisk och inspirerande person!! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..