PÅ BEGÄRAN

Jag vill tala om det här med brownies, eller egentligen så vill jag tala om min kärlek till chokladiga saker. Kort sagt så finns det få saker sm ger mig så mycket glädje i en sådan liten förpackning som choklad.

Något av det bästa som finns är att smyga fram till en ruta riktigt mörk nästan bitter choklad och bita av ett hörn för att sen låta den smälta på tungan, långsamt.

Som ni märker så blir jag nästan erotisk i orden när jag pratar choklad.

Det är många som påstår att choklad är förknippat med ångest och att de inre kan äta bara en ruta och att de får dåligt samvete när de ätit en bit eller tio.

Jag säger dumpa ångesten, njut när du väljer att äta chokladen och no big deal om det är veckodag eller helg.

Så länge du har en bra grund i övrig mat så kommer chokladen alltid förgylla vår vardag.
Därför kastar vi ångest och föder upp små lyckliga ögonblick av choklad.


,. det var det.

Blev ni sugna på brownie vill jag varmt rekommendera den här chockerande goda och alldeles utsökta brownien som ger protein, fint fett och kolhydrater. NÄSTAN för bra för att vara sant. Gör & njut!

Recept supernyttig-brownie:

Skölj ett paket svarta bönor noga. Häll i en skål tillsammans med 10 st dadlar (ta ur kärnan).
Mixa med stavmixer till en jämn smet. Vispa 2 ägg, 1 dl kokosolja och 150 gram smält 70-86% choklad med en vanlig visp i en separat skål.
Rör ner 4 msk agavesirap, ca 4 msk kakao, 2 tsk vaniljpulver, 2 tsk bikarbonat i bönorna och häll sedan ner chokladsmeten.
Rör så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper.
Toppa med hackade hasselnötter och grädde på 175 grader i ca 18 min.
Kakan ska fortfarande vara kladdig. Smakar bäst efter en natt i kylskåp med en klick vispgrädde.

”laktosfri/glutenfri/smörfri/rent-sockerfri”.

.


  1. Katti skriver:

    Det tog mig ett tag att ta tag i saken och pröva denna kaka men nu gjorde jag det och himmel och pannkaka jag tror jag dör så gott det är!!!! Känner för att ta ett glädjevarv runt huset, skutta av lycka och nästan gråta en skvätt! Jädrans vilken grej…varje chokladälskares dröm tror jag 🙂 Jag tog kokosolja med mild smak av kokos då jag är kokosgalen och det var en lyckad idé.. Den tål att ätas vardag som helg och fest….ja alltid faktiskt haha! MAAAAAH!!!!!

  2. Frida skriver:

    Hej Fia!
    TACK SÅ HEMSKT MYCKET FÖR DETTA FANTASTISKA RECEPT!! Bakade den nu ikväll. Måste säga att jag var ganska skeptisk när jag öppnade paketet med bönorna och kände lukten. Men hjälp vad gott det blev! Aldrig mer vanlig kladdkaka! Kommer inte sakna den gamla för fem öre. Sååå gott!

    Tack igen och hoppas det kommer fler härliga baktips och recept. Fortsätt vara lika grym som alltid! Stor kram! Heja heja!

  3. Nelly skriver:

    Hej Feys!
    Mina chokladkåta fingrar har funderat på att göra denna smarrmarriga sötsak ett tag nu men jag har lite svårt att klura ut vad ”ett paket svarta bönor” innebär. Finns ju så många olika storlekar och former så jag undrar vilket paket jag ska välja? (aka hur många gram ungefär)
    Man kan alltid testa sig fram men det är synd om man spenderat pengar på alla dessa ingredienser och så blir den alldeles för torr/fel/konstig osv i slutändan.
    Så tacksam för svar.
    Ha det fint!

  4. David skriver:

    Ska man koka bönorna eller tar man en paket färdig kokta bönor? 🙂

  5. Emmelie skriver:

    Kan man byta ut kokosoljan mot kvarg?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..