UPPMÄRKSAMHET PÅFYLLNAD

De här små brödbitarna se inte ut att ge några hallelujah-reaktioner, men låt er inte luras för det är det absolut godaste brödet jag hittills bakat.

Helt sjukt gott på ren svenska.

Jag bakade det i söndags och har gått och dragit i påsen sen dess.

Det går helt enkelt inte att låta bli en sådan utsökt kombination av hasselnötter, dinkelmjöl och morötter.
Återkommer med receptet!

,. protein-morotslimpa med keso, rökt skinka och gurka. Rostade mandlar och naturella cashewnötter.

Smoothie:

– ett färskt fikon, ett ägg, en nypa honung, en skvätt laktosfri mjölk, ett litet glas grapefruktjuice, kött av en halv limefrukt, två nävar frysta hallon, en halv avokado, en näve blåbär, en msk ärtprotein, ett par cm ingefära och en nekatrin.

Mixa riktigt länge så den blir alldeles len & krämig.

I princip allt och så gött tillsammans!

.
 1. Alice skriver:

  Skriv din kommentar här!Ut med receptet, fingertopparna har börjat klia nu och smaklökarna blir galna om jag inte får göra detta bröd snart!

 2. Iris skriver:

  Jag måste bara få säga att jag blir så sjukt inspirerad av din blogg. Jag älskar också frukost. Jag blev så inspirerad att jag skaffade min egen blogg igår hehe. samla in läsares frukostbilder snart igen 🙂 kram

 3. Hanna skriver:

  Langa upp receptet nuuu tack!! Söndag idag ju, det är då man har tid till å baka!! :))
  KRAM PÅ DIG!

 4. åh morotsbröd!! jag har inte fått till ett bra bröd med morot, är som att det blir för mycket fukt i brödet så efter gräddning blir det ändå som degigt och grötigt innuti… väntar med spänning på receptet! 🙂

 5. Amanda skriver:

  Hej Fia! Det här kanske inte hör till inlägget, men måste bara få dela med mig och tacka dig! För ca 2 år sen så bestämde jag mig för att ändra mi livsstil, hade ca 20 kg övervikt som jag ville bli av med. Jag gick sista året på gymnasiet och alla hade fått en uppgift där man skulle göra ett projektarbete. Jag som haft problem med min vikt större delen av mitt liv, såg det som en chans att göra ett projekt att bli av med dessa kilon! Dessutom ville jag självklart må bra och fortsätta träna regelbundet som jag gjort för det mesta. Självklart var det svårt att veta vad jag skulle äta, visste att det krävdes en ändring från det jag ätit tidigare för att jag skulle kunna nå mina mål. För att göra en lång historia kort så hittade jag en sida där man skrev in hur mycket man åt och vad man tränade som sedan räknades ut till hur många kalorier man åt varje dag och hur mycket man skulle äta för att gå ner i vikt. Hittade i samband med detta till din blogg! Jag lärde mig otroligt mycket om mat i din blogg, och uppskattar alla inlägg du har om mat och ens förhållningssätt till det! Hur som helst så gick jag ner 10 kg, med hjälp av dig och då den här sidan som jag räknade kalorier på. Men efter att ha räknat kalorier ett tag så blev det otroligt tröttsamt, mat blev en siffra istället för njutning… Slutade då med att räkna kalorier för det började kännas osunt, vilket jag insåg mer och mer efter att läsa din blogg och märka hur lätt man faktiskt kan leva utan att detta ständiga räknande… Idag ett år senare har jag inte gått upp nåt kilo efter mitt lyckade projektarbete, men står kvar med ungefär 10 kilo kvar tills min målvikt! Som du förstår har jag stått kvar på denna vikt väldigt länge nu, och på senare dar har jag fått upp ögonen för LCHF. Efter att ha läst många framgångshistorier i viktnedgång så blev jag så sugen på att testa på det själv. Startade med det i måndags (för 6 dagar sen) och dom första dagarna kändes helt okej. Det värsta var dock när jag skulle träna… Vilket illamående som slog till och jag kände mig alldeles orkelös! Jag tränar 5 dagar i veckan varav 2 dagar är styrka, 1 dag kondition och 2 dagar militärträning. Militärträning som jag tränade mycket för 2 år sen när jag gick ner 10 kg var svårare än aldrig förr. Älskade känslan av militärträning innan men nu blev jag så illamående att jag ville ge upp efter varje steg och kunde inte ens tänka att gå på nästa träning. Tänkte att det berodde på att jag haft ett lite längre uppehåll från träningen nu över sommaren och att det snart skulle släppa, men det blev bara värre för varje träning jag gick på. Idag föll poletten ner och jag kom genast att tänka på dig! Har läst din blogg slaviskt i snart 2 år, och ändå var jag så dum att falla för en diet som ger snabba resultat istället för att göra ändringar i min nuvarande livsstil för att må bättre. Idag var tanken att jag skulle springa 30 minuter på löpbandet som annars inte varit något problem för mig, men idag var det så hemskt! Kändes som jag skulle spy och fick avbryta med gråten i halsen över känslan som kom med träningen. Något jag alltid är van vid under ett träningspass är lyckoruset som kommer efter en liten stund, men det ville inte infinna sig idag! Istället tog illamåendet över alla andra känslor. Så idag insåg jag att LCHF är inte något för mig. Imorgon börjar jag att se över min kost och faktiskt ta till mig av det du skriver i din blogg ännu mer! Jag måste lära mig att välja mat som gör att jag mår bra. Att leva efter att räkna kalorier är inget alternativ längre! Så imorgon startar mitt ”nya” liv som innebär att lyssna på min kropp! För det var precis det jag kände av idag, jag lyssnade på min kropp och den skrek efter att sluta med det jag gjorde mot den. Efter att ha legat i fosterställning i sängen i några timmar efter träningen av illamåendet så åt jag ett äpple och kände hur värmen sakta kom tillbaka! Tack Fia för att du hjälper mig att förstå hur viktigt det är att hitta en balans, att njuta av mat och träna för att det är roligt. Med detta så är jag övertygad om att imorgon kommer bli en fantastisk dag och att jag snart nått mitt mål! Jag kanske inte når mitt mål lika snabbt, men jag är övertygad om att när jag väl når det och hittat min balans, så kommer det hålla för livet! 🙂 Tack för dina inlägg som peppar mig varje dag, sluta inte med det du gör!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..