ÄPPELPAJ-SÄSONG

Jag är så inne på äpplen att jag toppade den här pajen med mitt nygjorda äppelmos efter att bilden tagits.

Det är knappast klokt hur hösten kan fylla på behovet av äpplen och pajer och mustiga grytor.

Jag älskar´t!

,. häll hasselnötter, valnötter och cashewnötter i en mixer. Tryck ett par gånger på pulsfunktionen så det blir mindre bitar utan att bli mjöligt. Häll över i en skål tillsammans med kokosflingor och havregryn. Blanda ner rejäl skopa smält smör och några msk vatten. Blanda och krydda med en nypa vaniljpulver, en nypa vaniljsocker och ringla över valfri mängd honung, agavesirap eller mixade dadlar.

Fyll en smörad form med skalade och delade äpplen, strössla över massor med kanel och rör runt. Smula över degen och grädda i ugnen i ca 25-30 min tills äpplena är genomstekta. Täck ev. med aluminiumfolie för att få det genombakat. Servera med grädde som vispats med kvarg.

. 1. Love skriver:

  Hur många grader på ungnen? Grym blogg!!!

 2. A skriver:

  Hej ! (:
  Ämnet jag ska ta upp handlar inte om vikt eller träning, utan den mentala biten och jag behöver hjälp. Såhär är det, jag har flyttat ifrån min hemstad sthlm upp till Fjällen. Tanken var från början att tillsammans med pojkvännen,” säsonga” och leva frilufsliv. Grejen är att jag ännu inte hittat ett bra jobb, sökt och provjobbat men inte konkreta svar. Fått några timmar på ett gym som instruktör, vilket ger mig hopp. Men utöver det är mina dagar fyllda med …. ingenting. Min kille har redan helttidsjobb sen en månad tillbaka, nya vänner och trivs jättebra. Medan jag sitter med en klump i magen och tankar som ”varför fan är jag här? Jag känner INGEN, jag vet inte vad jag ska sysselsätta mig den närmsta månaden och orolig för ekonomin” osv.
  Dessutom har jag, sen jag var liten, haft en negativ självbild och den säger till mig att ingen kommer gilla mig här. Stockholms tjej som knappt kan stå på ett par skidor. jag har underbara vänner hemma, som jag saknar ihjäl mig efter. De är vänner som jag byggt upp en vänskaplig relation med under en längre tid. Jag har liksom förmågan att göra ett första bra intryck på människor men sen avstannad kontakten av någon anledning.. :/
  Rörigt, förlåt, men jag känner mig ambivalent. Vill stanna o ge detta en chans, men vet inte hur jag ska komma ifrån känslan av att vara alldeles ensam och utan ngt boostande självförtroende.
  Snälla Fia, ge mig lite pepp eller råd ?!?!

 3. Hej Fia.
  Jag hoppas du svarar på detta för jag behöver hjälp.
  Jag vill gå ner i vikt och har alltid varit aktiv, och den senaste månaden har jag tränat 5gr/veckan och ätit bra, inte mycket socker och jag har varit aktiv annars också.
  Hur kan det då visa sig att jag inte gått ner någonting?
  Jag fattar ingenting…
  Snälla hjälp!
  Tack för en grym blogg, alltid lika inspirerande.
  Ha det bra. /Evelina

 4. Annah skriver:

  Mums!! :-))

 5. Men gud vad gott, enkelt och nyttigt. Det ska jag testa! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..