ÖNSKERUBRIK:

”HUR JAG KOMMER TILLBAKA TILL TRÄNINGEN”

Det här med att komma tillbaka till träningen är ofta ingen lätt historia.

Eller jo, efter en förkylning eller en kort influensa känner vi oss ofta mer taggade än någonsin för den korta vilperioden har samlat så mycket träningsinriktad energi att vi bara vill explodera i svett.

Det är skillnad när vi av olika anledningar har fått ta ett längre uppehåll. Som efter sjukdom, för mycket arbete, brist på motivation, en festperiod etc etc.

Något som gjort att det nu gått månader sen det senaste träningstillfället och klivet till den där hurtiga spänstiga vältränade kroppen känns FÖR lång.

Hur gör vi? Hur gör man?

träna,träning,sofia sjöström,ptfia,pt-fia,träningsblogg,träningsbloggare

,. härlig bild från Santorini -11 där jag kände mig vältränad, frisk, glad och stark!

.

Som jag tidigare berättat har min utbrändhet påverkat min träning så djupt att jag nu knappt genomfört ett riktigt träningspass sen i maj.

Jag har promenerat, sovit, hoppat några burpees, klättrat på klippor, kanske joggat några steg osv men inte tränat på det sättet jag vanligtvis gör.

I min värld är bara den detaljen fruktansvärt nedslående och får mig att vilja bryta ihop och tappa hoppet.

Men nu vill jag försöka börja igen.

Visa för mig själv att jag kan träna, jag kommer få tillbaka orken att köra militärträning, springa galna intervaller, lyfta skrot och äälska det som jag brukar.

Jag måste bara börja om igen och ta lite i taget utan att skynda.

För att börja någonstans tänker jag nu börja bygga upp mig inifrån.
Lägga fokus på att stärka bålmuskelaturen & skulderbladen, börja skutta i backar, köra övningar med kroppsvikt.

Långsamt, stadigt och säkert för att bygga upp mitt tappade självförtroende och sårade själ.
I och med att jag börjar hitta tillbaka till träningen så kommer min person att bli starkare.

Det kommer hjälpa mig att hitta mig själv igen.

Är ni med med mig?

.

 

 1. fanny skriver:

  åh det är som om du har skrivit ner mina egna tankar! Jag är med!

 2. Lisa skriver:

  Du är så otroligt stark som delar med dig av din resa, i en tid när mest i kalendern = bäst. Jag är själv typen som gärna bränner på i 180 knyck, tills jag känner att jag står där och snuddar vid den avskyvärda väggen…
  Jag vill dela med mig av en klok tanke som någon sa till mig:
  ”om det går för sakta, sänk farten”
  Det betyder alltså att om man tycker att det inte händer tillräckligt mycket, t.ex. inom träningen för din del, då kanske man inte ska skruva upp farten utan snarare sänka den, så kommer resultaten när det finns plats för dem. Ofta har man för bråttom att komma tillbaka eller komma framåt, trots att det faktiskt är själva brådskan som gör att man står still.
  Ta hand om dig!

 3. Helena skriver:

  Ja! Berätta vad du gör! Jag vill också! 🙂

 4. Ida skriver:

  Detta inlägg var preciiiis vad jag behövde just nu! Jag har alltid älskat att träna och alltid tränat regelbundet. Men i somras och nu i höst har jag jobbat som en galning, har dessutom ett fysiskt arbete, och de senaste två månaderna har jag känt att energin för träning helt enkelt inte funnits. Det dåliga samvetet gnager i mig över detta och jag tänker bara tankar om hur mina muskler förtvinar och min förbränning blir sämre. Ditt inlägg fick mig att slappna av och inse att vi alla kan hamna här ibland och att det är helt OK! Jag promenerar mycket och det kanske är ok ett tag. Och jag kanske ska börja med en lugnare form av träning för att få energi, istället för att att träna så tufft som jag brukar.
  Lycka till med Träningen Fia, jag tror på dig. Jag tror på mig själv oxå och känner mig lugnare i att jag kommer hitta tillbaka till motivationen och energin.
  Kramar

 5. A skriver:

  Du är så otroligt imponerande! Det krävs mycket styrka att erkänna att man mår dåligt ! Du är en stor inspirationskälla för mig!
  You go girl!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..