SKRIVA ÄLSKA SOVA ÄNDRA SIKTA ÄTA VILA STRESSA

Dagens version av idag blev aningens annorlunda från vad som tänkt.

Mitt sömnbehov knockade mig och gav mig en oväntad sovmorgon, regnet hindrade mig inte från att ta en lång promenad till min terapeut och lunchen försvann för en bagel.

Ibland får vi bara gilla läget och låta det bli som det blir, hur härligt det än är att planera.

träningsblogg,hälsoblogg

Nu sitter jag på ett café och läser era ord om hetsätning.

Ni berör mig och jag vill bara krypa in i skärmen och samla oss alla i en stor gruppkram.
En sådan där som man gjorde på skolgympan i lågstadiet när man lekte med ett stort skynke som såg ut som en luftballong.

Hur som helst.

Nu ska jag skriva klart på ett stort träningsjobb som kommer i flera nummer av VeckoRevyn i vår.

KRAM till er!

.

 1. Hejhej!

  Jag hoppas jag kan ge tillbaka lite energi till dig med det jag tänker skriva nu…

  Jag har sedan många år tillbaka idrottat väldigt mycket. Jag körde hockey på elitnivå och tränade sen ca 12 års ålder i genomsnitt 2 pass om dagen, Jag älskade det, så det var väl inget fel med att köra så mycket då, men när jag blev äldre blev allt på så stort allvar och glädjen med både träning och mat så gott som försvann. Jag brände ut mig totalt med alla mat och träningsdagböcker jag fick från både klubblag och landslag och med pressen på mig själv när det även kom till mina betyg och att ständigt vara så duktig och perfekt gjorde att min kropp och mitt psyke inte orkade mer. Vintern 2010 vägde jag bara 47 kg som 1,74 m lång tjej och tränade fortfarande på denna hårda nivå. Jag hade tynat bort av all stress och press och jag som alltid hade ätit som en 90 kg man hade ingen aptit alls längre. Det fanns ingen glädje kvar. Den vintern blev jag tvungen att tacka nej till både en reservplats till OS i Vancouver 2010 och till en given förstaplats som målvakt under mitt sista år som junior i Junior-VM i USA 2010.
  Det tog ca 6 månader för mig innan jag ens kunde tänka på träning igen. De 6 månaderna var otroligt jobbiga och de är först nu, tre år senare, som jag inte känner av utbrändheten längre. Tidigare har den visat sig i form av stress, utmattning, stora sömnproblem, hjärtklappningar och panikångest.

  Jag vill med det här bara säga att jag kan sätta mig in i din situation och att det faktiskt var din blogg och dig som jag har mycket att tacka för att jag mår så mycket bättre nu. Jag är otroligt tacksam för all din inspiration och glädje som du sprider genom din blogg. Din energi, glädje, sunda och avslappnade inställning till kost och träning har inspirerat mig väldigt mycket!

  Nu är jag tillbaka starkare än någonsin igen och njuter av min träning och kosthållning. Jag har även beslutat att också utbilda mig till PT och nutritionist då jag älskar allt som har med kost och hälsa att göra och vill, precis som dig, hjälpa och inspirera människor att bli den bästa versionen av sig själva! Jag har även startat en blogg som jag hoppas att jag kan sprida lite energi och glädje igenom.

  Så ett stort tack till dig!!!! och jag är säker på att även du kommer komma tillbaka från din sjukdom starkare än någonsin!

  KRAAM

 2. Elin skriver:

  Hej! Jag har en liten fråga. Jag äter bra, tränar bra, sover halvbra.. Men mitt hår har typ slutat växa (börjat gå av). Jag plattar håret och är inte bra på att använda värmeskydd, men jag plattar det typ 2 gånger i veckan nu för tiden. Men jag börjar få lite panik, folk frågar mig om jag har klippt mig! Något tips?

 3. Låter som en skön dag. Själv skulle jag vilja planera bort träningen i ett par veckor så att man hade mer tid till att slippa klämma in den när det är tajt om tid, mer tid till sonen o mannen o spontana besök hos vänner, men hur ska det hinnas när man bör träna 3- 4 gånger i veckan????? Kan nån svara mg på detta?

 4. Mari skriver:

  Mm, sådana dagar måste man acceptera.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..