I SVENSKA DAGBLADET:

I lördags var jag med i Svenska Dagbladet i samband med en
artikel om psykisk ohälsa och utbrändhet.

Idag är psykisk ohälsa den absolut vanligaste orsaken till
sjukskrivning och det växer lavinartat bland unga kvinnor.

Bara sedan jag blev sjukskriven för utmattningsdepression har två nära vänner,
fyra PT-kunder och flera bloggläsare råkat ut för liknande eller samma sak.

Vad är det som orsakar detta?

Vi behöver prata mer om detta, utbyta erfarenheter och
framförallt våga söka hjälp.

,. är inte helt förtjust i rubriken då träning inte har något med saken att göra.

Har ni själva haft/har problem med stress eller psykisk ohälsa?
Läs här: Undersökning om stressen. 

 

 1. Renée skriver:

  Hej,

  Jag känner så mycket igen mig i allt det här. Jag levde min dröm och åkte iväg som reseledare och jag hade alla förutsättningar att vara lycklig men mådde och hade under längre tid mått dåligt. Kände mig hopplöst dålig på mitt sociala arbete och efter panikångestattacker blev jag hemskickad och var sjukskriven i 3 månader. När jag sedan åkte iväg igen ut på destination blev det ännu värre. 5 månader senare är jag hemma igen och har sagt upp mig och känner mig så vilsen och ensam. Svårt att veta vad jag behöver, vill så gärna vara nere i solen och klara mig själv utan familj och trygghet men det är otroligt svårt att få den hjälp man kan behöva, när man befinner sig utomlands och jobbar 6 dagar i veckan.

 2. Jag fick utmattningsdepression när jag just hade fyllt 16 år. Idag är jag 21 och jobbar fortfarande med det. Har fortfarande samtalsterapi och utvecklade även en svår panikångest som jag lider av än idag.

  Härligt att du är så öppen med det. Skall jag vara ärlig är det därför jag börjat läsa din blogg. Träningspepp och de härliga recepten kommer på köpet… Känner mig mindre ensam. Många kramar

 3. ac skriver:

  Hej! Jag håller på och skriver ett arbete om hälsa och reklam. Det skulle vara till en stor hjälp ifall du kunde svara på några frågor, tar inte mer än 2min. Tackar på förhandhttp://www.surveymonkey.com/s/DP8BV2B

 4. Jag uppskattar att du är så öppen med detta. Jag gillar din blogg jättemycket, och även Tyra Sjöstedts blogg. Ni båda är öppna om det här och det hjälper mig jättemycket, eftersom att jag själv lider av utbrändhet. Vill bara säga tack för en öppen och bra blogg! Känner motivation och hopp. Har idag även köpt gymkort på SATS och är redo att sätta igång med träningen, och i allt detta är din blogg perfekt för mig! Kramar

 5. Alli skriver:

  Dämpade hur illa jag mådde med mat och stora mängder socker i högstadiet vilket att gjorde att den mobbing jag utsattes för gjorde att jag blev kallad fetto. Vägde som mest 75 kg till 163 cm och mådde dåligt. Bestämde mig för att banta och gick ner till 55 dock hade mobbningen satt sina spår och jag sjönk in i svår depression, ville dö iprincip.. Jag slutade äta nästan helt vilket gjorde att jag blev underviktig. Medicinerna för depressionen var dessutom aptit dämpande vilket gjorde att jag fick tvinga mig själv att äta något alls. Insikten att jag ville bli bra och leva kom när jag såg ett nyfött barn på akuten. Jag ville något med mitt liv alltså att bli mamma.. Resten av livsglädjen har kommit till mig med tiden. Är frisk mentalt sedan tre år och fysiskt alltså med regelbunden mens i två och ett halvt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..