NÖTKEX – RECEPT

Kex är något som borde göras oftare.

Det finns mängder med bra och relativt enkla varianter
men jag glömmer lätt bort dem i jakt på andra delikatesser.

Här är en salt och alldeles supernyttig variant på nötkex
som passar utmärkt till en god ost eller precis som de är.

NÖTKEX:

– Hacka valfria blandade nötter, t.ex cashew, mandlar, valnöt, jordnöt etc.
– Vispa upp två-tre ägg med en gaffel och häll över nötterna.
– Rör runt, smula ner flingsalt och doppa ut på ett bakplåtspapper.
– Grädda i mitten av ugnen på ca 175 grader i ca 10 min.

Platta ut i valfri storlek på plåten.
Strö ev. över mer flingsalt innan gräddning.
Välj mängder på nötterna själv beroende på hur tjocka kex du vill ha.

Servera med goda ostar och grönsaker.

.

 

  1. Ida skriver:

    Ser otroligt gott ut. Ett bröd du en gång la ut testade jag och nu är både familj, släkt och vänner helt sålda på det..Antar att det är ett säkert kort att testa dessa med:) Kika gärna in på min blogg om mode, hälsa och träning!

  2. Mari skriver:

    =) Oj oj så gott… enkelt. !! Mums =)

  3. Rebecka skriver:

    Får erkänna att det först lät sådär men bilderna säger att det är väldigt gott.. hihi
    Får kanske bli att prova detta till helgen ändå 🙂

  4. Arw skriver:

    Lär ju testas nöt och ostoman som man är 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..