KVÄLLSFIKA DELUXE

Ni vet den där gamla grejen ”nyttig mat, är äcklig mat”HUR är det möjligt?

 

Jag äter nyttigt, säkert väldigt nyttigt enligt vissa och är så otroligt fascinerad över hur det som är så bra för mig även kan vara så enormt gott!

 

Sedan är min kärlek till mat och min villighet att spendera båda tid och pengar på den en bidragande faktor men ändå, det är nästan oförskämt hur mycket gott jag äter om dagarna.

 

 

IMG_4400
IMG_4401

 

 

Kvällsfika:

,. grekisk yoghurt med pumpakärnor, bär, mandlar och honung samt två hasselnötsbollar och te.

 

Vad har ni för relation till nyttig mat? 
Äter ni det för att ni gillar det eller för att ni känner att ni borde?

 

 

 

 

 1. Jennie skriver:

  Äter bara för att jag tycker att det är så gott också! Att det är nyttigt är bara en bonus! =)

 2. Sara skriver:

  Tycker att en stor del av att äta nyttigt är att man också mår bättre. Godis är ju gott för stunden men efter ett par minuter mår man sådär (i alla fall om man äter mycket). Med nyttig mat däremot mår man ju bättre. Den är god även efter att man ätit klart… 😉

 3. Arwen skriver:

  Äter nyttigt för att jag tycker att det är gott samt för att hålla en frisk och hälsosamkropp i trim! Innan var jag extrem åt andra hållet och levde på snacks,choklad,pizza och pasta vilket gjorde mig som glutenöverkänslig bara mer illa än vad det gav.
  Nu äter jag glutenfri kost och hälosamt 6 dagar i veckan medan jag släpper loss lite mer till lördagen (som man ju gjorde när man var liten) brukar bli vin, en finare köttbit och ofta någon efterrätt eller en påse naturgodis 🙂

 4. Jag har alltid vetat om att det är bra att äta nyttigt, har nästan alltid haft kunskap om vad som är nyttigt och vad som är onyttigt (rätt och fel att äta) men har absolut inte ätit nyttigt hela livet, när jag var yngre strejkade jjag emot allt jag ”skulle göra”, ”borde göra” etc och åt ganska onyttigt och det straffade sig i massor av magproblem och idag glutenöverkänslighet. Ca två år sedan började jag ändra mina vanor och idag äter jag jättenyttigt, men jag äter också vad jag tycker om. Finns ju massor av saker som är nyttiga och det mesta av det är gott men vissa saker gillar jag helt enkelt inte och då äter jag inte det. Äter också alltid egenlagad mat, från grunden lixom. Gärna ekologiskt också. Massor av grönsaker, bönor och bär! Massor av makrill i tomat och lax, jag tror på allt som är nyttigt och jag både gillar det jagäter och mår bra av det, så varför sluta?

 5. Jag har under det senaste året lärt mej en del om kost och jag som trodde jag hade koll innan på nyttig mat 😉 Det jag märkt efter att jag lagt om min kost ganska mycket är hur fantastiskt bra jag mår både i huvud och kropp. Jag äter inte extremt utan kan äta av det mesta men inte alltid. Att jag får bättre resultat av träningen är ett stort plus och faktum är att jag som varit en riktig godisråtta tidigare förundras över hur himla mumsiga saker man kan göra utan tillsatt socker och annat onödigt. Nyttig mat är jättegott och inte alls tråkigt, bara man tar ut svängarna lite och provar sig fram.
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..