SÖTSALTA NÖTTER!

Dessa godingar har lockat mig hos minst två andra bloggare på senaste.
Trots mina höga förväntningar kan jag avslöja att de är fullkomligt delikata.

 

Ut i köket och prova – Nu!

 

IMG_5351
 
IMG_5354

 

 

Smörj valfria nötter eller mandlar med rå honung, rulla i sesamfrön/kokos och havssalt.
Lägg i en ugnssäker form/plåt och ställ in på 175-200 grader. Stäng av ugnen och låt stå tills ugnen svalnat.

 

Njut!

 

 

 

 

 1. Rå honung är nyttigare än vanlig honung eftersom den innehåller näringsämnen som annars går förlorade vid upphettning som sker av ”vanlig” honung. Men i det här receptet är det ju meningslöst att använda rå honung eftersom dom näringsämnena ändå går förlorade eftersom nötterna ska vara inne i ugnen på 200 grader. Någonting får bara kallas ”raw” om det inte upphettats över 40 grader. Alltså: använd vanlig honung för bara slöseri med pengar att använda raw 🙂

  1. elin skriver:

   Tack, tack 😀

 2. visst blir det gaaalet gott?! Ny storfavorit hos mig! Så himlans smaskigt 😀

 3. elin skriver:

  Vad är det för skillnad på rå och vanlig honung?
  Asså är den råa nyttigare osv? 😀
  Snällt om du svarar då jag är väldigt nyfiken!

 4. Ser så otroligt gott ut. Och allt som är lätt att göra är en hit hos mig. Ska definitivt provas till fredagsmyset 🙂 http://www.fight4fit.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..