SKAPA DITT FILTER

Din kompis berättar om sitt nya LCHF-liv. Löpsedlarna skriker om den nya 5:2- dieteten.
Proteinvärdet i Keso diskuteras i jobbets matsal. En kollega frågar hur du kan äta så mycket.

 

Människorna i busskurer pratar om sina rekord i bänkpress och menar att det är den enda rikiga träningen. TV-programmet heter ”Du blir vad du äter, feta älskling”, du zappar till Top Models bantningskurs.

 

Din sambo vill gå ner i vikt med en pulverkur, din mamma är frälst av Itrim och vänninnan ringer och skriker om sina stora lår. Kollegorna startar en tävling á ”gå ner mest på 4 veckor och bjud jobbet på krogkväll”. Du läser ett nytt nummer av träningstidningen och bombas med nya förbränningsmetoderna.

 

Du läser nyhetstidningen och får tips på att råda bot mot sötsuget.

 

Du läser miljoner bloggar med dagens fit-inspo-nakenbild. Du läser på FB att alla har tränat/yogat/sprungit/svettats/posat/slagit rekord.

.

Du ser ett omslag med ”kändisarnas värsta bikinikroppar”, omges av träningshets på instgram och känner att din svett inte räknas.

 

Omgivningen pratar pulsklocka, kalorier, kalori-appar, tidningsomslag, dieter, provar dieter, älskar dieter, får ny livsstil, kapar kolhydrater, ratar fett och dissar GI.

 

Du tar till dig allt, suger åt dig som en svamp och undrar hur en ska hinna med heltidsjobb, livet, familjen och sig själv när du samtidigt ska göra allt detta som alla andra gör.

 

Viktigt: 

 

Skapa ditt filter. Ta inte åt dig av alla tips/råd/trender. Lyssna inte alltid på alla andra.
Lyssna inåt. Välj dina källor. Var selektiv. Utgå från dig själv.

 

 

 

 

 1. Frida skriver:

  Fia du är HELT FANTASTISK!!! Exakt sådär känner jag just nu, blir så matt av all hets att det tyvärr fått mig att inte vela träna alls…

 2. Elin skriver:

  Fia, jag pluggar till dietist och såfort jag säger detta så bombaderas jag av frågor ”vad ska jag äta? vilket proteinpulver är bäst? uuuusch jag åt jättemkt godis igår, det kan väl inta vara bra?? äter inte du pasta till köttbullarna, går du på lchf? äter du perfekt?”
  Jag blir så lycklig när jag läser din blogg, hur du vägrar sätta en stämpel på mat du väljer att äta och tycker om, hur du tränar för att bli stark och tuff och för att ha kul, hur du lär dina klienter att sätta ordentliga mål som inte är besprutade av skvallertidningarnas kroppsideal. När du visar dig svag, visar du dig också stark. Du är en förebild bara genom att vara dig själv.
  Det enda negativa jag har att säga om dig är att dina matinlägg alltid gör mig helt sanslöst hungrig och min kille har börjat tröttna på att jag springer ner till ICA kl 21.54 för att jag måste ha mer halloumi.
  Du är fett ball.

 3. Maria skriver:

  HALLELULJA!!! Det är preciiis så det är, den ständiga ångesten på att uppnå perfektion… Så BRA skrivet! TACK! Kram

 4. Du är så underbar <3

 5. Vill rikta mitt tack för att du är en viktig röst för väldigt många tjejer. Vill uppmuntra dig att fortsätta hålla samma linje och inte dras med i den typen av hälsohets som bryter ner snarare än bygger upp. Ta gärna del av en annan viktig och vettig röst om du har tid och lust http://www.fysiopodden.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..